Continental is een innovatief merk wat niet graag stil zit. Niet alleen de duurdere modellen zijn recent weer vernieuwd, maar nu ook de goedkopere instap modellen. Niet zo lang geleden heeft ook de Ultra Sport weer een metamorfose ondergaan. Zo heeft de buitenband een nieuw profiel en is nu voorzien van een andere compound. Over de vorige generaties Ultra Sport waren we aangenaam verrast van zijn prestaties. Is dat nu nog steeds zo? En wat zijn de plus en minpunten van deze racefiets band? Je leest het hier!

Pure Grip Compound

Deze samenstelling zie je op veel banden van Continental tegenwoordig, zowel op racefiets banden als op mtb banden. Het is een functioneel rubbermengsel dat in alle performance-banden word gebruikt. Fietsbanden met deze compound worden gekenmerkt door heel veel grip en een lange levensduur. In de praktijk is gebleken dat de Ultra Sport III ook echt een kilometer-vreter is. 

Rijeigenschappen

De band biedt veel grip en een uitstekend weggedrag dankzij het met silicagel versterkte loopvlak. In het voorjaar en de zomer voelt de Ultra Sport zich het meeste thuis. Dan plakt hij lekker aan het asfalt. Ook op hoge snelheden en scherpe bochten voelt de band zelfverzekerd aan. Voor dagelijks gebruik is deze buitenband echt ideaal. Alleen in de winter zouden we niet voor deze band kiezen. In winterse omstandigheden voelt de Ultra Sport zich niet zo thuis. Dan kiezen we liever voor zijn grote broer, de 4-Season.

Rolweerstand en anti-lek bescherming

Rolweerstand van de Ultra Sport is echt prima te noemen. Het is geen GrandPrix 5000 natuurlijk, maar volgens ons wel een stuk beter dan zijn concurrentie in dezelfde prijsklasse. De anti-lek bescherming is wel oke. Bied niet de meeste bescherming, maar houd wel klein scherp tegen. Je kunt niet alles hebben in deze prijsklasse denken we dan maar ;-)

Continental buitenband 700x23/ 23622 Ultra Sport III

Vouw en Draadband

De Ultra Sport III is verkrijgbaar als vouw of draad band. De vouwbare versie is een stuk lichter in gewicht en is makkelijk om mee te nemen als eventuele reserve. Ook scheelt het maar een euro of vijf in prijs, dus daar in is de keuze al snel gemaakt. De Ultra Sport III van Continental is een racefiets band waar we graag mee werken. De buitenband is fijn om te monteren, al moet je wel beetje kracht in de vingers hebben om het laatste stukje op de velg te krijgen.

Veel voor weinig

Opvallend vinden we ook dat bij de derde generatie van de Ultra Sport hoe goed de prijs/kwaliteit verhouding is en blijft. Gaat bij normaal gebruik erg lang mee, zodat hij zijn geld veel meer dan waard is. Maar ook de rijeigenschappen, deze verwacht je niet bij een band van rond de €20. Zoek je een niet te duur bandje, maar wilt wel een merk band met goede rijeigenschappen? Dan is de Ultra Sport III de buitenband die bovenaan je lijstje moet staan.

Nog even alle plus en minpunten op een rij:

 Lage rolweerstand

Weggedrag

 Goede grip

 Vouwbaar

Prijs/kwaliteit

Θ Niet geschikt voor in de winter

Θ Anti-lek laag is niet de sterkste

Heb je nog vragen over deze buitenband? Of andere vragen betreft fietsbanden? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!