Bandenmaten, het is inderdaad soms wat ingewikkeld. Er zijn ook nog eens verschillende aanduidingen van maten zoals de inch maat, ETRTO en de Franse maat. Maar hoe zit het dan met de binnenband en buitenband? Is de binnenband dezelfde maat als de buitenband? Hoe werkt dit precies? Geen zorgen, we leggen je het hier uit zodat je snel de juiste binnenband kunt kiezen.

Is de binnenband dezelfde maat als de buitenband van mijn fiets?

Als je een nieuwe binnenband wilt kopen, dan kijk je op de wang (zijkant) van de buitenband en zoek je de bandenmaat op. Meestal staat er op de buitenband een inchmaat en een ETRTO maat. Op de onderstaande afbeelding zie je een buitenband met een veel voorkomende bandenmaat. Je ziet op de band eerst de ETRTO maat staan, namelijk (37-622), daarnaast staat de inchmaat (28×1.40) en als laatst zie je de Franse maat (700x35c)

Heb je de bandenmaat gevonden? Dan kun je nu een passende binnenband zoeken. Op de verpakking van een binnenband staan normaal gesproken ook deze maten getoond. Let hierbij ook op dat je het juiste ventiel kiest die nu ook gemonteerd zit op je wiel. Zie de onderstaande afbeelding, dit is een bijpassende binnenband voor de buitenband die hierboven is afgebeeld.

Misschien is het je al opgevallen, er staan veel meer bandenmaten op de verpakking van de binnenband dan op een buitenband. Dat kan wat overweldigend zijn als je dit voor het eerst ziet, maar geen paniek. De reden daarvan is dat binnenbanden geschikt zijn voor meerdere bandbreedtes. Zoek op de verpakking of de bandenmaat die je zoekt hier op staat en je weet direct of je de juiste binnenband hebt gevonden.

Zoek je een goede binnenband voor je fiets?

Kijk dan snel eens in ons ruime assortiment binnenbanden, we hebben vast de binnenband waar je naar op zoek bent. In onze online winkel kun je eenvoudig op maat zoeken. Mocht je nog vragen hebben over een binnenband of buitenband, neem dan snel contact met ons op.

Fietsbanden.com