Echte specialist in fietsbanden   ✔ GRATIS bezorging al vanaf €20   Pure persoonlijke service

Velglint

Velglint

Met een velglint kun je veel onnodige schade en lastige situaties zoals bijv. lekke banden voorkomen. Een velglint is dan ook een mooi én broodnodig product om bij je banden te verwerken. Natuurlijk wil je dan wél graag kwaliteitsproducten, zodat je probleem effectief en langdurig wordt opgelost! Uit ervaring weten we welk velglint je het beste kunt kopen. Deze producten hebben wij voor jou dan ook in onze webshop verzameld. Doordat wij een pure bandenspecialist zijn kunnen wij onze producten, waaronder het velglint, scherp voor je inkopen. Jij profiteert mee en koopt bij Fietsbanden.com topkwaliteit producten voor hele strakke prijzen. En is je bestelling €20 of meer? Dan leveren wij alles natuurlijk GRATIS op je thuisadres! Dat vinden wij nl. heel gewoon.

Waarvoor dient een velglint op een fiets?

Een velglint van de fiets word vaak vergeten, maar is een onmisbaar onderdeel van een fiets. Het beschermt namelijk de binnenband tegen de spaken van het wiel en eventuele scherpe bramen van de velg. Zonder velglint sta je binnen de kortste keren met een lekke band, dat is gegarandeerd. Dat wilt niemand, dus check altijd bij een lekke band, of als je je fietsbanden wisselt in wat voor staat de velglint is. Niets is zo vervelend als je net de band hebt geplakt of vervangen dat het aan het velglint blijkt te liggen en je weer opnieuw moet beginnen.

Zijn er verschillende soorten velglinten?

Een velglint is er in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van 12 inch tot 28 inch en het materiaal is meestal van PVC, rubber en polyester. Voor de racefiets word meestal een sterke PVC velglint gebruikt vanwege de hoge bandendruk. Voor de stadsfiets of kinderfiets word voornamelijk een rubber of een polyester plak velglint gebruikt. De rubber velglint bestaat altijd uit een stuk, dus bij vervangen van een velglint moet het complete fietswiel worden gedemonteerd. Bij een achterwiel met versnellingen kan dat wat lastiger zijn als je niet zo technisch bent aangelegd. Maar daarvoor is dus ook een goede oplossing, namelijk een plak velglint. Een plak velglint kun je op maat knippen dus is makkelijk te monteren en is daarmee ook meteen voor elke inch maat geschikt.

Waar moet je op letten bij een velglint voor de fiets?

Een velglint moet niet te smal of te breed zijn, dat is het belangrijkste waar je op moet letten. Kijk dus wat er nu op de fiets gemonteerd zit. Een velglint mag niet heen en weer schuiven, als dat gebeurt komen de spaaknippels of de velg gaten bloot te liggen en dat veroorzaakt lekke banden.

Wat is de beste soort velglint?

Elk soort velglint heeft wel een voordeel en nadeel. Een rubber velglint is prima, maar kan na een tijdje uitdrogen en uiteindelijk scheuren of knappen. Ook schuift een rubberen velglint iets sneller heen en weer dan een plak velglint. Een polyester velglint is snel te vervangen, maar is wel wat dunner dan een rubberen velglint en kan deze na een tijdje wat rafelen. Beide zijn goede opties. Maar het aller belangrijkste is dat er een velglint gemonteerd is, want niemand houd van een lekke fietsband.

Heb je nog vragen over een velglint of andere vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Ga naar de bovenkant