Net onderweg naar huis, naar werk, of naar school en dan… pssss lekke band, balen! Daar zit niemand op te wachten! Je wilt daarom fietsbanden die niet lek kunnen. De kans op een lekke band kun je met een anti-lek fietsband heel klein maken. Ideaal, want niemand heeft zin om met een platte band langs de weg te staan en te moeten lopen.

Kan mijn fietsband dan echt nooit meer lek?
Je hebt natuurlijk nooit 100% garantie dat de band niet meer lek gaat, dit geld voor elke anti-lek fietsband. Er zit nu eenmaal nog een binnenband gevuld met lucht in de buitenband. Er zijn wel anti-lek fietsbanden waar de kans wel heel erg klein word. Zoals de Schwalbe Marathon Plus, waar je geen punaise doorheen kan drukken of bijvoorbeeld over stukjes glas kan fietsen zonder dat je band lek raakt. Ideaal als je dagelijks fietst. Bijna nooit meer een lekke band!

Overzicht van ons aanbod anti lek fietsbanden

Wat voor soorten anti-lek fietsbanden zijn er zoal?

Er zijn genoeg anti-lek fietsbanden te verkrijgen tegenwoordig. Maar ook zijn er grote verschillen in de fietsbanden die te verkrijgen zijn. Elk merk zoals Schwalbe, Continental of CST hebben in de meeste banden maten anti-lek fietsbanden.

anti lek band

Let wel op dat de anti-lek laag per fietsband anders is. Bijvoorbeeld bij het merk CST hebben duiden ze in nummers per band aan hoe dik de anti-lek laag is. Bij level 1 zit er een dunne breeker laag in het rubber, je hebt minder kans op een lekke band. Bij level 9 zitten er meerdere breeker lagen in de band waardoor je bijna nooit meer een lekke band zult krijgen. Ook is het materiaal per merk ook verschillend. Het ene merk werkt met kevlar en de ander werkt met een speciale rubbere samenstelling.

Ook voor mijn fiets?
In de meeste fietsbanden maten zijn er anti-lek fietsbanden te verkrijgen. Van kinderfiets tot racefiets en van E-bike tot stadsfiets. Kijk in ons assortiment fietsbanden wat voor anti-lek banden te krijgen zijn voor jouw fiets. We hebben ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Mocht je alsnog advies nodig hebben over anti-lek fietsbanden neem dan contact met ons op, we helpen je graag.