Al vele jaren is deze buitenband te vinden in het assortiment van CST banden. In de tijd is er niet veel veranderd aan de CST Classic Tradition. Er zijn wat verschillende kleuren bijgekomen, maar verder zijn er geen wijzigingen geweest. Wat maakt deze band zo populair? En is het een goede buitenband? Wij hebben de afgelopen jaren deze fietsband vaak mogen monteren en hebben er behoorlijk wat kilometers ermee gefietst. Daarom kunnen we een goed beeld geven over de plus en minpunten van deze CST band. Je leest alles over de Classic Tradition op Fietsbanden.com.

CST Classic Tradition Zwart/Bruin

Een favoriet van fietsfabrikanten

Heb je een fiets of e-bike van Cortina, Sparta of Popal? Dan is de kans groot dat je fiets vanuit de fabriek is afgemonteerd met dit type band. Niet voor niets natuurlijk, het is namelijk een prima buitenband in het middensegment die is voorzien van reflectie, in vele kleuren beschikbaar is en ook voorzien van een anti-lek laag.

CST Classic Tradition Fietsband

Is de CST Classic Tradition geschikt voor e-bikes?

De Classic Tradition is ook voor elektrische fietsen tot 25 km/u. De buitenband is een comfortabel rijdende en licht lopende buitenband die een lage rolweerstand heeft en is dus zeer geschikt voor de e-bike.

Hoe goed is de anti-lek laag?

Het is een fietsband uit het middensegment en heeft een basic 1mm dikke anti-lek laag. Deze houd zeker wel wat scherps tegen, maar is niet opgewassen tegen een groter stuk glas, of bijvoorbeeld een spijker.

Hoe hoog is de kilometrage?

De kilometrage is best goed voor deze prijsklasse en dit komt vooral doordat de rolweerstand zo laag is. De CST allround kan tot wel 6500 kilometer mee voordat het profiel compleet is afgesleten. Dit is uiteraard bij normaal gebruik en dat de band ook altijd netjes op spanning is geweest.

Hoe zijn de rijeigenschappen?

De band rijd comfortabel en voelt zich het meest thuis op gladde asfaltwegen. Het is een iets bredere band met prima grip waarmee je je zeker voelt in de bochten, maar ook op hogere snelheden. Zoals we al eerder vermelden, heeft de buitenband ook een lage rolweerstand. Prima voor stadsfietsen, maar zeker ook voor e-bikes.

Heeft de CST Classic Tradition nog minpunten?

Er valt niet veel aan te merken op de buitenband, er is maar 1 puntje. De anti-lek bescherming is ok, maar niet de beste. Dit zouden we graag nog verbeterd zien worden bij deze CST band.

In welke bandenmaten is de CST Classic Tradition te verkrijgen?

Wij hebben de fietsband in de volgende maten en kleuren:

CST Tradition 28×1.75 bruin

CST Tradition 28×1.75 crème

CST Tradition 28×1.75 zwart/crème

CST Tradition 28×1.75 zwart/bruin

CST Tradition 28×1.75 bruin/wit

Alle plus en minpunten van de band op een rijtje:

Lage rolweerstand

Veelzijdige buitenband

 Voor e-bikes tot 25 km/u.

Makkelijk te monteren

Θ De anti-lek laag is niet de beste

Heb je nog vragen over deze fietsband?

Neem dan snel contact met ons op, we staan voor je klaar!

Fietsbanden.com, de fietsbandenspecialist