Schwalbe Energizer

De Schwalbe Energizer Plus

Deze buitenband van Schwalbe is al een tijdje verkrijgbaar en heeft ook al een keer een metamorfose ondergaan. Vele fietsfabrikanten gebruiken dit model op nieuwe fietsen en e-bikes. Maar is het een goede buitenband? Voor welke doeleinden is deze Schwalbe het meest geschikt? Is het een aanrader? Je leest er hier alles over op Fietsbanden.com

Anti-lek bescherming

In de Schwalbe Energizer Plus is de bekende 3mm dikke GreenGuard anti-lek bescherming toegevoegd. Deze kennen we ook uit de populaire Marathon banden en het is een sterke anti-lek laag die de kans op een lekke band een stuk kleiner maakt. Wil je dat lekke banden echt zo goed als verleden tijd zijn? Dan moet je kiezen voor zijn grote broer, de Marathon Plus.

Geschikt voor e-bikes

De buitenband is zeer geschikt voor e-bikes en zelfs ook voor de speed pedelec. De Energizer Plus is dus goedgekeurd tot 50km/u. De lage rolweerstand is tevens ook een mooie eigenschap van deze band, dit komt ook ten goede van de actieradius. Het is natuurlijk niet voor niets dat bijvoorbeeld Batavus veelal kiest voor dit model op hun e-bikes.

Rijgedrag

Het is een doorontwikkelde band en dat merk je. De buitenband bied echt goede grip tijdens droge, maar ook natte dagen. Met vertrouwen neem je elke bocht, zelfs ook op hogere snelheden op een elektrische fiets. Zoals we eerder ook al benoemden, de rolweerstand is laag en het is een zeer comfortabele band om op te rijden. Het enige puntje merken wij, is dat de grip tijdens echte koude, winterse omstandigheden iets minder is.

Montage

Monteren van deze Schwalbe band hebben we al heel vaak gedaan. Daar uit kunnen we wel concluderen dat het een buitenband is die zich makkelijk en zonder moeite laat monteren. De Energizer Plus is een soepele band die vrijwel gelijk goed ligt op de velg, hiervoor hoef je weinig moeite te doen en je houd er echt geen zere vingers of handen aan over.

In welke maten is deze band verkrijgbaar?

De Energizer Plus is op het moment in de volgende maten te verkrijgen:

28 x 1.40

28 x 1.50

28 x 1.75

28 x 2.00

Een aantal veel voorkomende bandenmaten, dus mogelijk ook voor jouw fiets of e-bike!

Onze mening

Deze buitenband van Schwalbe is niet alleen een favoriet van bekende fietsfabrikanten, maar ook van ons. Het is een uitblinker die zich al vele jaren heeft bewezen in de praktijk op stadsfietsen, hybride fietsen, maar ook op snelle e-bikes. Daarnaast heeft de band ook bewezen dat de kilometrage behoorlijk goed is als de band netjes op spanning word gehouden.

Zoek je een betrouwbare fietsband die vele goede eigenschappen heeft qua rijgedrag en lage rolweerstand, maar ook goede lekbescherming biedt? Dan is de Schwalbe Energizer Plus een goede optie voor jouw fiets of e-bike. Er zijn weinig fietsbanden die de combinatie van al deze mooie eigenschappen in huis heeft.

Fietsbanden.com, de fietsbandenspecialist