Ben je druk bezig om je fiets weer eens schoon te maken en mooi te laten glimmen? Dat is verstandig om met enige regelmaat te doen. Helaas word hier door velen te weinig aandacht aan besteed. Dit is echt zonde, want houd je je fiets goed schoon en gesmeerd, dan scheelt dit uiteindelijk een hoop onnodige onderhoudskosten. In veel winkels kun je een mooie poets set kopen die bestaat uit borstels en sprays. Maar moet je dan ook dezelfde spray en borstels gebruiken om je fietsbanden schoon te maken? Of moet je hiervoor andere producten gebruiken?

Wat je vooral niet moet doen!

Gebruik bij de schoonmaak echt geen chemische schoonmaakmiddelen, oliën en sprays voor het schoonmaken van fietsbanden! Hierdoor droogt het rubber van de buitenband een stuk sneller uit. Ook trekt een chemisch goedje door naar de binnenband waardoor ook daar problemen kunnen ontstaan. Een binnenband bestaat vaak uit butyl of latex en deze materialen kunnen daar echt niet tegen. Als een binnenband in aanraking is gekomen met oliën of dergelijke middelen, is deze zo aangetast dat je ze vaak niet eens meer kunt plakken als dit een keer nodig is. Ook zal de binnenband poreus en onbruikbaar kunnen worden.

Wat moet ik dan wel gebruiken?

Even snel afspoelen met water is vaak niet genoeg om een band goed schoon te krijgen. Vuil en kleine steentjes op een buitenband kunnen namelijk best hardnekkig zijn en tussen het profiel blijven zitten. Wat kun je hiervoor gebruiken? Dat is heel simpel, dit is wat je moet doen. Pak een bak met water en voeg een heel klein beetje afwasmiddel toe. Gebruik bijvoorbeeld een oude afwasborstel of een schoonmaakborstel van je fiets als je deze al hebt. Hiermee kun je dan al het vuil van je band af borstelen en de fietsbanden schoonmaken. Daarna even afspoelen met water en je fietsbanden zijn weer mooi schoon!

Heb je nog vragen over het schoonmaken van fietsbanden?

Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag met alles betreft fietsbanden. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we vast een antwoord op jouw vraag.

Fietsbanden.com, de fietsbandenspecialist