Continental Grand Prix 5000, de ultieme racefiets band?

De Continental Grand Prix 5000 is de opvolger van de zeer populaire 4000s II. Jaren lang was de Continental 4000s II een favoriet van vele fietsers, dus de Continental Grand Prix 5000 moest wel weer overtreffen. Uiteraard wel een uitdaging voor een fabrikant om een opvolger te maken die nog beter is. Nu is de Grand Prix 5000 van Continental een tijdje verkrijgbaar en uitgebreid getest door vele fietsers. We kunnen nu wel stellen dat Continental zich weer heeft overtroffen. De racefiets band is in vele opzichten verbeterd.

Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger?

Continental heeft de Grand Prix 5000 nog sneller gemaakt door verbeterde roleigenschappen. Dit komt dankzij de Black Chili compound, waar we zo verder op in gaan. De band is ook lichter in gewicht, wat nu komt op 215 gram voor de 700x25C band. Als laatst is de Grand Prix 5000 ook nog eens 20% lek bestendiger dan zijn voorganger dankzij de Vectran anti-lek laag.

Black Chili compound

Continental heeft de Grand Prix 5000 naar een nieuw niveau weten te brengen door de racefiets band met een speciale compound samen te stellen. Deze Black Chili compound zorgt ervoor dat het zich aanpast aan het wegdek zodat je altijd de best mogelijke grip hebt. Ook is de samenstelling van de band door de kleine moleculen zo gemaakt dat je minimale rolweerstand hebt en slijtage tegen gaat.

Vectran anti-lek laag

De Vectran anti-lek laag zorgt er voor dat jij goed bent beschermt tegen scherpe voorwerpen op de weg. Met de Continental Grand Prix 5000 zul je niet meer vaak langs de weg staan om een bandje te wisselen. De Vectran anti-lek laag heeft zich ook in de praktijk bewezen en is zeker een degelijke lekbescherming.

Handmade in Germany

Continental heeft met de Grand Prix 5000 niet zomaar een productie racefiets band op de markt gebracht. Door en door getest door professionals en uiteindelijk word de racefiets band handgemaakt in Duitsland. Zo krijg je dus de beste kwaliteit racefiets band die niet voor niets het best verkochte model is van Continental.

Conclusie

Is de Continental Grand Prix 5000 een goede racefiets band en een waardige opvolger van de populaire 4000s II? Jazeker, de band heeft zich de afgelopen tijd wel bewezen weer een stuk verbeterd te zijn en Continental mag trots zijn zichzelf te hebben overtroffen. Wat ons vooral opvalt en het meest is verbeterd aan de Grand Prix 5000 is de grip. Niet alleen op een ideaal droog wegdek, maar ook bij natte en koudere omstandigheden.

Zijn er dan geen minpunten aan de Continental Grand Prix 5000?

Wij zijn ze nog niet tegen gekomen. Onze mening uiteraard. Heb jij wel al iets ontdekt aan de Continental Grand Prix 5000 wat je niet bevalt? Laat het ons weten!

__________________________

⊕ Licht in gewicht (215 gram)

⊕ Zeer lek bestendig

⊕ Lage rolweerstand

⊕ Lange levensduur

⊕ Zeer goede grip

Θ Nog niet gevonden

_________________________

Heb je nog vragen over de Continental Grand Prix 5000? Of andere vragen betreft racefiets banden? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Fietsbanden.com, jouw racefiets banden specialist.