Fietsbanden vervangen, wat zijn de kosten?

Bij de meeste fietsenmakers word er tussen de €15 tot €18 arbeidsloon gerekend om een fietsband te vervangen. Hier komen dan nog de kosten bij van de fietsbanden. Hieronder zullen we de kosten die u kunt verwachten op een rijtje zetten.

Hoe lang is een fietsenmaker bezig met een fietsband vervangen?

Dit hangt er natuurlijk wel een beetje aan wat voor soort fiets het is. Een e-bike met voorwiel motor duurt wat langer dan een racefiets bijvoorbeeld. Maar bij een gemiddelde stadsfiets kan een beetje goede fietsenmaker kan een voorband verwisselen binnen 10 minuten. Achterband verwisselen hangt er vanaf of de fietsenmaker met een vorkspreidtang werkt om de fietsband te vervangen of het complete achterwiel demonteert.

Het blijven voorbeelden want de kosten zijn per fietsenmaker verschillend, de ene fietsenmaker is duurder dan de ander. De voorbeelden die we je geven zijn redelijk veel voorkomende en eerlijke prijzen die je kunt verwachten bij het vervangen van fietsbanden.

Voorbeeld kosten vervangen fietsbanden zijn inclusief binnenband en/of buitenband:

Gemiddelde fietsenmaker:

Binnenband vervangen: €21,95

Binnenband en buitenband vervangen vanaf: €39,90

Producten om zelf je fietsband te repareren of te vervangen

Kan ik het ook zelf, fietsbanden vervangen om kosten te besparen?

Liever zelf je fietsbanden vervangen om nog minder kosten te maken kan natuurlijk ook. Moeilijk is het niet echt, oefening baart kunst. Met onze instructie video’s heb je binnen no-time je fietsband vervangen en kosten bespaart! We hebben een ruim assortiment fietsbanden voor elk budget, dus houd je ook nog eens wat extra centen in je zak om leuke dingen mee te doen.