Winterbanden voor de fiets, zijn die te verkrijgen? Ja! Het is zeker mogelijk om winterbanden voor je fiets te kopen. Winterbanden zijn te verkrijgen voor de stadsfiets, elektrische fiets en de racefiets. Ideaal voor in de winter als je extra grip wilt. Net als bij auto’s heb je zelfs ook de zogenaamde 365 fietsbanden die je het hele jaar door kunt gebruiken. Schwalbe is de fietsbanden fabrikant als het om winterbanden voor de fiets gaat. Het Duitse bedrijf heeft genoeg ervaring in de sneeuw en de winterbanden worden daar uitgebreid getest. Veiligheid staat voorop.

Maar het blijft altijd wel spannend als het flink gevroren heeft om te gaan fietsen. Zeker in de bochten kun je zomaar ineens wegglijden en hard vallen. Met een elektrische fiets word het nog spannender omdat je gemiddelde snelheid een stukje hoger is dan bijvoorbeeld een stadsfiets. Toch kun je met de winterbanden voor de fiets je een stuk veiliger voelen. De winterbanden hebben een grover en speciaal profiel waardoor je op gladde wegen en fietspaden een stuk meer grip krijgt dan de normale fietsbanden. Hierdoor zit je een stuk zekerder op de fiets of je elektrische fiets. Overigens heb je voor deze winterbanden geen speciale binnenband nodig, je kunt gewoon de standaard binnenbanden gebruiken.
Hieronder zie je het verschil tussen een normale band en een winterband voor de fiets.


Bekijk snel alle fietsbanden, filter op winterbanden en fiets deze winter een stuk veiliger door!

Wil je de hele winter door fietsen op je racefiets? Bekijk dan onze all season racefiets winterbanden.

Nog vragen of opmerkingen over alles wat fietsbanden of winterbanden betreft? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.