Het is het soms verwarrend en lastig al die bandenmaten op een fietsband. Buiten de inch maat staat er meestal ook een ETRTO maat op een band. Maar wat betekend het precies? We leggen je het hier graag uit.

Wat is een ETRTO maat op een fietsband?

Klinkt allemaal moeilijk, maar het is best eenvoudig. Het is de bandenmaat aangegeven in millimeters.

Als voorbeeld gebruiken we de fietsband op onderstaande afbeelding. De nummers aan de linker zijde (37-622) is de ETRTO maat van deze fietsband. Dit is tevens een zeer vaak voorkomende maat.

De ETRTO maat bestaat altijd uit 2 getallen. Het eerste getal (in dit geval 37) geeft de breedte van de buitenband aan in millimeters. Het tweede getal (622) geeft aan dat de band 622mm in diameter groot is.

Omdat vele fabrikanten meerdere aanduidingen gebruiken op fietsbanden zie je soms door de bomen het niet meer. Bij twijfel is ons advies; altijd uit gaan van de ETRTO maat, zo weet je zeker dat je de juiste fietsband hebt die past op jouw velg/fiets.

Hulp nodig of twijfel je over een fietsband?

Ben je op zoek naar een passende band, maar weet je nog niet wat je nodig hebt? We snappen dat het soms wat lastig is met alle verschillende maten en aanduidingen. Daarom staan we klaar voor al je vragen betreft fietsbanden, geen vraag is ons te gek. Wij weten van alle fietsen wel de maat, of wat er goed past op je fiets.

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist