De Schwalbe Black Jack MTB band

Een bekende en populaire MTB band van Schwalbe die al jaren in het assortiment te vinden is. De Schwalbe Black Jack is een basic fietsband voor de mountainbike. Maar waarom is deze buitenband van Schwalbe zo populair? We vertellen je graag meer over deze MTB band.

Goedkoop is duurkoop?

De Schwalbe Black Jack is inderdaad een goedkope MTB band, maar is beter dan zijn prijs doet voorkomen. Het is een prima basic fietsband voor de prijs. Zijn sterke punten merk je vooral op de onverharde wegen. De grip is goed en comfort is meer dan goed, vooral bij de wat bredere bandenmaten. Een minpuntje is dat de band niet zo comfortabel op een asfaltweg rijd. De anti-lek laag is een kevlar guard die de kans op een lekke band iets kleiner maakt. Het is overigens niet de dikste anti-lek laag, maar dat kun je ook niet verwachten in deze prijsklasse. Je moet de Black Jack natuurlijk niet vergelijken met de duurdere modellen van Schwalbe. Deze zijn niet voor niets een stuk duurder.

Specificaties

De anti-lek laag is een Kevlar Guard van 1mm dik.

Black Jack is alleen als draadband verkrijgbaar, niet vouwbaar dus.

Het profiel is een dynamisch profiel wat geschikt is voor vele typen ondergrond.

Er zit geen reflectie op de band.

In welke MTB bandenmaten hebben we de Black Jack?

In ons assortiment MTB banden hebben we de Schwalbe buitenband in de volgende maten.

Schwalbe Black Jack 26×1.90

Schwalbe Black Jack 26×2.10

Schwalbe Black Jack 26×2.25

Conclusie

Met de Schwalbe Black Jack heb je veel band voor weinig geld. Volgens ons is deze band de beste in zijn klasse verkrijgbaar. Een soepele maar sterke buitenband die zelfs een 1mm anti-lek kevlar laag zodat je band minder snel lek kan gaan. Verwacht niet teveel luxe of veel comfort op een gladde asfalt weg. Maar een prima basic MTB band voor in het bos en onverharde wegen is het zeker. Ook de montage van de buitenband is fijn te noemen. Schwalbe staat bekend om kwaliteit, dit merk je ook bij een instapmodel zoals de Black Jack. Dus als je niet teveel wilt uitgeven aan je banden, maar wel beetje kwaliteit wilt, dan is deze MTB band zeker geschikt voor jouw.

Heb je nog vragen over deze Schwalbe buitenband? Of ervaringen met deze MTB band die je wilt delen? We helpen je graag verder met alle vragen betreft fietsbanden.

Schwalbe Black Jack - Fietsbanden.com