De CST Sensamo Allround Sensamo Allround

Al ruim 10 jaar is deze buitenband te vinden in het assortiment van CST fietsbanden. Er is niet veel aan veranderd in die tijd, maar is dat een goed teken? Ook zijn er de afgelopen jaren veel fietsfabrikanten geweest die nieuwe fietsen hebben afgemonteerd met deze buitenbanden, zoals Batavus. Maar waarom is deze fietsband al zo lang populair? Wij hebben al veel ervaring met de buitenband van CST, dus we gaan het uitgebreid met je doornemen.

Een favoriet van vele fietsfabrikanten en fietsenmakers

De Allround is al tijden op de markt te verkrijgen en een favoriet van vele fietsenmakers. Wij maken er geen geheim van, wij werken graag met deze buitenband van CST. We adviseren dan ook regelmatig deze band aan veel fietsers. Niet alleen omdat deze band zeer fijn monteert, maar ook om zijn veelzijdigheid. Zijn naam zegt het eigenlijk al, de Allround voelt zich bijna overal wel thuis. Op de gladde asfalt weg, maar ook op iets grovere paden kan deze fietsband prima uit de voeten. Sinds zijn introductie is er weinig veranderd, maar waarom ook een perfecte fietsband willen veranderen? Wij zijn en blijven fan van deze band en hopelijk blijft de Allround nog vele jaren in ons assortiment.

Ook voor de e-bike?

De Sensamo Allround is ook geschikt voor de e-bike tot 25 km/u. De buitenband is een fijne lichtlopende band die zorgt voor grip in elke situatie, dus zeer geschikt voor de elektrische fiets en de hogere snelheden die je op de e-bike haalt.

Hoe is de anti-lek laag?

De CST Allround is een redelijk goedkope buitenband, maar heeft zelfs voor zijn prijsklasse een prima anti-lek laagje. Overigens is deze laag niet de dikste, maar voor deze prijsklasse is de laag best goed te noemen. De kans op een lekke band is zeker een stukje kleiner, maar bijvoorbeeld een flink stuk glas zal de anti-lek laag niet tegenhouden.

Hoe is de kilometrage?

De kilometrage heeft ons en vele andere fietsers al wel verbaasd. De CST allround kan tot wel 7500 kilometer mee voordat je de rode anti-lek laag begint te zien. Niet verkeerd voor een fietsband in deze prijsklasse. Dit is uiteraard wel bij normaal gebruik en dat de fietsband ook altijd goed op spanning is geweest.

Hoe zijn de rijeigenschappen?

Zoals we al eerder zeiden, het is een veelzijdige band die veel grip bied op bijna elk wegdek. Zelfs als het wegdek nat is. Op asfaltwegen voelt de Allround zich wel het meest thuis. De rolweerstand is redelijk goed. Voor zijn prijsklasse is de rolweerstand gemiddeld. Verder voelt de band comfortabel, ligt goed op de weg en je neemt met vertrouwen elke bocht.

Heeft de Sensamo Allround nog zwakke punten?

Daar kunnen we redelijk kort over zijn. Hij heeft er volgens ons maar een enkele. Als de bandenspanning maar even niet goed is geweest kunnen er in de wang (zijkant) van de buitenband wat mini scheurtjes ontstaan. Niet meteen een groot probleem, maar het is wel een puntje wat we verbeterd zouden willen zien.

In welke maten is de Sensamo Allround te verkrijgen?

Wij hebben de CST fietsband in de volgende maten beschikbaar:

CST Sensamo Allround 28x 1 5/8x 1 3/8

CST Sensamo Allround 28x 1.50

Nieuw is de Sensamo Allround XL

Deze variant is nog niet zo lang verkrijgbaar, maar is eigenlijk precies dezelfde buitenband, maar met extra dikke anti-lek laag van wel 3mm dik. Deze buitenband zullen we zodra we hem uitgebreid hebben getest verder op in gaan. De XL variant hebben we op het moment in de volgende maat:

CST Sensamo Allround XL 28x 1 5/8x 1 3/8

Nog even alle plus en minpunten van de CST Allround op een rijtje

⊕ Grip in elke situatie

⊕ Anti-lek laagje

⊕ Veelzijdige fietsband

⊕ Heel fijn om te monteren

Θ Bij te lage bandenspanning snel mini scheurtjes

Heb je nog vragen of informatie nodig?

Neem dan contact met ons op over alles wat betreft fietsbanden zoals deze CST buitenband.

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist