Retro fietsbanden zijn weer helemaal in de mode. Vele hippe transportfietsen en stadsfietsen worden met een retro crème kleur of bruine kleur fietsbanden afgemonteerd. Het ziet er gaaf uit en het maakt de fiets wat minder saai dan de standaard zwarte fietsbanden. Maar ook voor de echte originele klassieke fietsen met de klassieke bandenmaten hebben we leuke retro style fietsbanden in het assortiment. Bekijk eens onze complete voorraad fietsbanden of we een band hebben voor jouw fiets.

Fietsbanden Retro

Welke merken retro fietsbanden zijn er?

Wij werken met vele fietsbanden merken zoals Cortina, Schwalbe, Continental en CST. In ons assortiment fietsbanden kun je eenvoudig zoeken op merk en bandenmaat zodat je snel een retro fietsband hebt gevonden voor jouw fiets.

Welke kleuren fietsbanden zijn te verkrijgen?

Wij hebben een ruim assortiment retro fietsbanden in vele kleuren zoals, crème, bruin/crème, zwart/crème en nog meer. Kijk bijvoorbeeld eens in het assortiment fietsbanden van Cortina. Voor meer retro kleuren fietsbanden kijk dan bij alle fietsbanden.

Zijn er ook anti-lek retro fietsbanden?

Ook deze zijn te verkrijgen. De retro kleur fietsbanden zijn op het moment nog niet te verkrijgen in de hele dikke anti-lek uitvoeringen, hiervoor moet je wel uitwijken naar de standaard zwarte fietsbanden. Wel zijn de retro fietsbanden vaak uitgevoerd met een breekerlaag waardoor je band minder snel lek zal gaan.

Ook voor de elektrische fiets?

Ja, ook voor de elektrische fiets zijn er retro fietsbanden te verkrijgen. De fietsbanden van Cortina zijn een voorbeeld die ook vaak gebruikt worden op de elektrische fiets. Ook CST fietsbanden hebben een aantal fietsbanden die geschikt zijn voor de e-bike. De retro fietsbanden zijn alleen geschikt voor elektrische fietsen tot 25 km/u. Voor de snelle e-bikes moet je wel weer kiezen voor de standaard zwarte fietsbanden. De retro fietsbanden zijn meestal niet geschikt voor de hoge snelheid van 45 km/u.

Op zoek naar iets speciaals?

Hebben we een retro fietsband die je zoekt niet in het assortiment? Stuur dan een berichtje met het merk en bandenmaat naar ons toe. Wie weet kunnen we je er alsnog aan helpen.

Fietsbanden.com de retro fietsbanden specialist.