Gekleurde fietsbanden, het ziet er hip uit en het maakt je fiets wat minder saai. Vroeger zag je alleen zwarte of crème kleurige fietsbanden. Maar tegenwoordig zijn er veel fietsfabrikanten die de fietsen met gekleurde fietsbanden afmonteren. Dat snappen we maar al te goed. Het ziet er gewoon gaaf uit. Ook vind je fiets ook nog eens snel terug als je fiets geparkeerd staat tussen vele fietsen zoals op het station. Maar er zijn ook wat feiten en fabels over de gekleurde fietsbanden. Zo krijgen we regelmatig vragen over dit onderwerp. We beantwoorden graag alle vragen betreft gekleurde fietsbanden.

Gekleurde fietsbanden

Voor welke fietsen zijn er gekleurde fietsbanden te krijgen?

Van kinderfiets tot racefiets. Voor elke fiets is er wel een gekleurde fietsband te krijgen.

In welke kleuren kunnen er fietsbanden worden gemaakt?

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien. Wat je maar kunt bedenken. Van gif groen tot roze fietsbanden zijn te verkrijgen tegenwoordig.

Slijten gekleurde fietsbanden sneller dan zwarte fietsbanden?

Ja, dat klopt. Al is het niet dat ze extreem kort mee gaan. Door de kleurstoffen en andere compound is de band wat zachter waardoor deze iets sneller slijt dan een standaard zwarte fietsband.

Gaan gekleurde fietsbanden sneller lek dan een standaard zwarte fietsband?

Nee, de kleur heeft daar niet mee te maken. Het verschil is alleen dat gekleurde banden meestal niet verkrijgbaar zijn met een hele dikke anti-lek laag. Maar als je een basic zwarte band of basic gekleurde fietsband vergelijkt zul je de een niet sneller lek rijden dan de ander.

Op zoek naar goede kwaliteit fietsbanden?

Als je op zoek bent naar gekleurde fietsbanden kijk dan eens in ons assortiment. We hebben een groot aanbod fietsbanden waar misschien wel de band tussen zit die je zoekt. In kleur of gewoon zwart, we hebben vast de fietsband voor jouw.

Fietsbanden.com de fietsbanden specialist