Een Frans ventiel oppompen als je een basic fietspomp hebt, hoe doe je dat?

Met een korte instructie video laten we je graag zien hoe dat werkt. Ook hebben we een tabel bijgevoegd voor de bandenspanning. Zo kun je je fietsband met frans ventiel oppompen en ook nog eens op de juiste spanning. Bij ons is een fietsband oppompen dagelijkse kost, voor u misschien niet dus bij deze leggen we het graag uit. Alsnog vragen of tips nodig over het oppompen van een frans ventiel? We helpen je graag.

Mocht je een verloop nodig hebben om je franse ventiel op te pompen? Bekijk ze hier!

Meer informatie nodig over een frans ventiel? Lees dan verder.

Frans ventiel… welk ventiel was dat ook al weer?

Zie de afbeelding van een Frans ventiel onder de tekst. Een Frans ventiel is een ventiel wat op vele fietsen word gebruikt en is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Let dus altijd op bij aanschaf van een nieuwe binnenband hoe lang je Frans ventiel is.

Frans ventiel oppompen - Fietsbanden.com

Word een Frans ventiel ook niet soms anders genoemd?

Ja dat klopt, het is soms een beetje verwarrend maar er zijn meerdere benamingen voor het Frans ventiel. De namen zijn Sclaverand ventiel, Presta ventiel en een Belgisch ventiel.

Ik vind een Frans ventiel maar lastig, kan ik ook een andere binnenband met ander type ventiel monteren?

Dat is mogelijk, maar niet zomaar. Het ventiel gat in de velg is van een Frans ventiel een stuk smaller dan bijvoorbeeld een Hollands ventiel. Kijk eerst of er in de gewenste bandenmaat ook een ander type ventiel te krijgen is. Zo ja, dan kun je kijken of het mogelijk is om je ventiel gat in de velg op te boren zodat er bijvoorbeeld een Hollands ventiel doorheen past.

Voor welke fietsen is een Frans ventiel?

Een binnenband met Frans ventiel worden op vele soorten fietsen gebruikt. Wij hebben een ruim assortiment fiets binnenbanden met Frans ventiel. Hier een overzicht voor de fietsen waar je vele binnenbanden met Frans ventiel voor kunt vinden:

Benieuwd wat de juiste bandenspanning is voor jouw fiets? 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

bandenspanning elektrische fiets

Nog vragen nodig over een Frans ventiel? Of andere vragen over fietsbanden? Neem dan contact met ons op!

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist