Een lekke band, dat overkomt iedereen wel eens. Vervelend en het komt uiteraard op een moment dat het echt niet uitkomt. Nu heb je vast haast en denkt bij jezelf, kun je fietsen met een lekke band? Hoe schadelijk is het als je doorfietst? Wij als fietsbandenspecialist hebben het antwoord voor je. We bespreken hier deze veel gestelde vraag over fietsen met een lekke band.

Fietsband loopt leeg niet lek

 

Kun je fietsen met een lekke band?

Het is mogelijk, maar we raden het je zeker niet aan. Misschien is het verleidelijk om door te fietsen omdat je haast hebt, maar er zitten wel wat nadelen aan. Fiets je door met een lekke band die helemaal leeg is, dan rijd je praktisch op de velg. Dit zorgt ervoor dat de binnenband en buitenband een hoop schade oplopen en hoogstwaarschijnlijk vervangen moeten worden. En dan is toch zonde van de binnenband, buitenband en je centen.

Maar het gaat niet alleen om de banden, want je rijd ook op de velg. Rijd je te lang door, dan is het ook mogelijk dat de velg schade oploopt.  Tegenwoordig zijn de meeste velgen van aluminium gemaakt en aluminium is nu eenmaal niet het sterkste materiaal. De kans is dus aanwezig als je blijft fietsen met een lekke band, dat zelfs de velg moet worden vervangen en dat is een dure grap.

Waar vaak niet aan word gedacht is de grip. Met een lekke band verliest de buitenband ook zijn grip, met name in de bochten. Je glijd als het ware door de bocht en dat kan gevaarlijk zijn. In het ergste geval ga je onderuit met alle gevolgen van dien. Genoeg reden om dus niet door te blijven fietsen met een lekke band. Veiligheid gaat voor alles, stap dus van je fiets af en neem je fiets mee aan de hand! Een lekke band voorkomen? Bekijk dan eens onze anti lek fietsbanden.

Heb je nog vragen over fietsbanden of gerelateerde onderwerpen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Fietsbanden.com