Welke fietsbanden zijn het beste voor zware mensen?

Dat is een goede vraag, aangezien we in Nederland steeds langer en ook steeds zwaarder worden. Maar deze vraag kregen we onlangs van een klant. Deze persoon was 2.10m, 135 kg en baalde er van om steeds weer een band te moeten plakken of vervangen. Niets is zo vervelend om wekelijks een lekke band te rijden.

Het is logisch dat fietsbanden meer te voortduren krijgen als iemand 135kg weegt dan iemand die 65 kg weegt. Je wilt geen lekke banden en het liefst ook een fietsband die nog eens een tijdje mee gaat. Daarom zijn er een paar factoren bij fietsbanden om rekening mee te houden voor zware mensen.

De bandenspanning

Rijd je op een te zachte band, dan is de kans op een lekke band al een stuk groter. Ben je wat zwaarder en zijn je banden niet goed op spanning dan is de kans op lek rijden nog groter. Check dus regelmatig de bandenspanning van je fietsbanden. We adviseren om dit zeker elke maand te controleren. Hier onder lees je in een tabel hoe hard je jouw fietsband mag oppompen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

bandenspanning elektrische fiets

Goede buitenband voor zware mensen

Investeer in een goede buitenband met een dikke anti-lek laag. Hiermee is de kans op een lekke band al een stuk kleiner en omdat er bij zwaardere mensen meer druk op de buitenband komt is een anti-lek laag dus extra van toepassing.

Een wat duurdere kwaliteit fietsband heeft naast de anti-lek laag ook vaak een sterkere wang (zijkant) wat net zo belangrijk is als de dikte van de anti-lek laag. Bij een goedkope buitenband zal de wang sneller scheuren zodra er wat meer druk word op uitgeoefend, omdat deze niet verstevigd zijn zoals bij de duurdere fietsbanden. Geef dus liever iets meer uit aan een hoge kwaliteits fietsband, die gaan ook nog eens langer mee.

Nu hebben we uiteraard zelf ook een favoriet, waar we graag mee werken. De beste fietsband voor zware mensen is naar onze mening de volgende buitenband.

De Schwalbe Marathon E-Plus

Deze buitenband is ontworpen voor de elektrische fiets, maar ook prima te gebruiken op andere type fietsen. De band heeft een zeer goede anti-lek laag van 5mm dik. Ook is de wang (zijkant) extra sterk van deze fietsband en dus zeer geschikt voor zware mensen. Mocht je uitgebreid willen lezen over deze buitenband lees dan hier verder: Review Schwalbe Marathon E-Plus

De fietsband van Schwalbe is in de volgende maten beschikbaar:

Schwalbe Marathon E-Plus 28 x 1.40 (37-622)

Of kijk eens bij de volgende extra sterke banden:

Schwalbe Marathon Plus 28 x 1.50 (40-622)

Continental Contact Plus 28×1 5/8×1 3/8

CST Platinum Protector 28×1.50

Nog andere vragen over fietsbanden?

We helpen graag met alle informatie over fietsbanden voor zware mensen. Andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist.