Niets is vervelender dan een lekke band. Maar nog vervelender is het als je fietsband steeds lek gaat en je de oorzaak niet kan vinden. Dit probleem had een klant van de week en was er helemaal klaar mee. 3x de band geplakt en zelfs ook al een nieuwe binnenband gemonteerd. Buitenband is ook nog zo goed als nieuw. Alsnog was de band binnen een dag weer lek. Hoe kan dat nou? Ik snap er niks meer van, zuchtte de klant. Gelukkig zat de oplossing in een van de tips die we hem gaven.

Aangezien we al duizenden fietsbanden hebben geplakt en vervangen, hebben we alles wel gezien en meegemaakt betreft lekke banden. Gaat je fietsband steeds lek? Check dan deze tips!

Velglint

Heel belangrijk, maar vaak vergeten om naar te kijken. Is je velglint verschoven, gescheurd of helemaal weg? Dan kunnen de spaken, gaten in de velg of bramen op de velg je band lek maken. Kijk dus altijd of je velglint nog in goede staat is en correct is gemonteerd! Bij twijfel altijd vervangen, scheelt een hoop gedoe.

Velglint fiets

Scherp in de buitenband

Heb je goed gekeken of er nog scherp zit in de buitenband? Soms is het lastig te vinden, maar voel ook aan de binnenkant van de buitenband met je vingers of je echt niks over het hoofd ziet. Soms is het zo klein dat je het de eerste paar keer niet ziet of voelt. Het kleinste doorntje of stukje glas kan de band al lek prikken. Check dit dus liever een paar keer teveel dan te weinig, dat scheelt een hoop ergernis. Je kunt dit ook voorkomen door te kiezen voor een anti lek fietsband.

Het terugleggen van de binnenband

Bij het monteren van de fietsband worden ook vaak nog fouten gemaakt waardoor je de fietsband steeds lek kunt maken. Hier een paar tips waardoor je de band niet meteen lek maakt tijdens het monteren.

Gebruik nooit de bandenlichters om de band te monteren! Ook niet als het wat lastiger gaat met de handen. Met de bandenlichters prik je de binnenband vaak namelijk weer lek. Nooit doen dus!

Zorg dat er met het monteren van de binnenband altijd wat lucht in zit. Zo voorkom je dat je de binnenband gevouwen monteert en daarmee de band ook vaak meteen weer lek gaat.

Alsnog vragen over lekke banden?

Fietsband gaat nog steeds lek? Andere problemen? Neem dan snel contact met ons op, wie weet kunnen we je alsnog van dienst zijn. Hopelijk hebben we je in ieder geval weer een aantal waardevolle tips gegeven. Veel fietsplezier (zonder lekke banden) gewenst!

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist.