De Schwalbe Marathon E-Plus

Sinds kort heeft Schwalbe de Marathon E-Plus toegevoegd aan het assortiment, een nieuwe buitenband die speciaal ontworpen is voor de elektrische fiets. Natuurlijk ook goed voor de hybride of stadsfiets maar officieel heeft Schwalbe de Marathon E-Plus ontwikkeld voor de e-bike. Is er veel veranderd ten opzichte van de ‘normale’ Marathon plus? Is het een goede buitenband? We hebben het voor u getest en uitgezocht.

Wat is er nieuw aan deze Marathon Plus band?

Het grootste verschil met de ‘normale’ Marathon plus is de compound van de band, de samenstelling van de buitenband dus. Het zogenoemde Addix E-compound zorgt voor betere grip en is minder gevoelig voor slijtage. Het laatst genoemde is bij een elektrische fiets zeker wel fijn omdat je op de elektrische fiets vaak meer kilometers en hogere snelheden maakt dan op bijvoorbeeld een stadsfiets. Ook is de karkas van de buitenband versterkt en dichter geweven zodat de band beter tegen zwaardere belasting kan. De elektrische fietsen zijn meestal wat zwaarder dan de ‘normale’ fietsen dus ook dat is een mooie extra toevoeging aan de Schwalbe Marathon E-Plus.

Is de Marathon E-Plus nog steeds een goede anti-lek band?

Geen zorgen, de anti-lek laag is nog steeds zeer goed. Je kunt er nog steeds geen punaise doorheen prikken hebben we gemerkt. De Smart DualGuard zoals de anti-lek laag heet van de Schwalbe Marathon E-Plus is naar onze mening het beste anti-lek systeem van alle buitenbanden op de markt verkrijgbaar. Kijk maar eens naar de video van Schwalbe hier onder aan de pagina, zo krijg je een beeld van hoe goed deze anti-lek laag echt is.

Lastig monteren die Marathon E-Plus?

Nee totaal niet, de Schwalbe Marathon E-Plus is juist een zeer soepele buitenband die makkelijk monteert. Als we het vergelijken met de Marathon Plus van een aantal jaar geleden zijn ze er echt heel erg mee vooruit gegaan. Schwalbe blijft innoveren en dat merk je meteen aan de Marathon E-plus. Top kwaliteit buitenband waar we veel van verwachten.

Is de Schwalbe Marathon E-Plus er ook voor mijn fiets, zult u zich afvragen?

De Schwalbe Marathon E-Plus is er in een aantal veel voorkomende bandenmaten beschikbaar. Grote kans dat die van u er ook tussen zit. We zetten ze hier voor u op een rijtje:

Op het moment is de E-Plus in de volgende maten beschikbaar:

Schwalbe Marathon E-Plus 28 x 1.40 (37-622)

Schwalbe Marathon E-Plus 28×1.50 (40-622)

Schwalbe Marathon E-Plus 28×2.00 (50-622)

Schwalbe Marathon E-Plus 28×2.15 (55-622)

Heeft u nog vragen over deze nieuwe Marathon E-Plus van Schwalbe? Neem dan contact met ons op!