Onlangs heeft Continental een nieuwe binnenband aan hun assortiment toegevoegd. De Continental Hermetic Plus heet de nieuwe binnenband. Deze binnenband is een band als geen ander, maar wat is er zo bijzonder aan de Continental binnenband? Is het een goede fietsband? Wat zijn de voordelen tegenover een ‘normale’ binnenband? We hebben het voor je uitgezocht.

Hermetic Plus binnenband

Niet zomaar een binnenband

De Continental Hermetic Plus is een mooi stukje techniek en is niet zomaar een nieuwe binnenband. Als je de binnenband je handen hebt merk je het meteen. Continental heeft de binnenband een stuk dikker gemaakt als de ‘normale’ binnenband. Hier door is de band nog beter bestand tegen lekrijden en is de band dus een soort anti-lek binnenband, wat uniek is in de fietsbanden wereld.  Zoals de andere binnenbanden van Continental, is de Hermetic Plus grotendeels gemaakt van Butyl. Dit materiaal maakt de band elastisch, sterk en goed luchtdicht zodat je niet zo vaak je fietsband hoeft op te pompen. Maar bij de Continental Hermetic Plus is het butyl materiaal zo zuiver als het maar kan. Dit betekend dat je banden zeer lang op spanning blijven. Ideaal, want fietsbanden oppompen is iets wat veel mensen vaak vergeten.

Voor wie is de Continental Hermetic Plus geschikt?

De binnenband is voor elke fietser wel geschikt, maar is echt ideaal voor degene die elke dag veel kilometers maakt op de (elektrische)fiets, of bijvoorbeeld als je op fietsvakantie gaat. Onder andere omdat de band zo lang goed op spanning blijft en de band minder snel lek gaat dan een ‘normale’ binnenband.

In welke maten is de binnenband beschikbaar?

Op het moment is de binnenband in de volgende maten en verschillende soorten ventielen te verkrijgen in onze webshop:

Hermetic Plus 28×1 5/8 x 1 3/8 Hollands ventiel

Hermetic Plus 28×1.75 t/m 28×2.00 Hollands ventiel

Hermetic Plus 26×1.75 t/m 26×2.50 Hollands ventiel

_______________________________________

Hermetic Plus 28×1 5/8 x 1 3/8 Frans ventiel

Continental binnenband 28x1 3/8/ 32622 / 47

Heb je nog vragen over deze Continental binnenband? We helpen je graag met alle vragen betreft fietsbanden. Neem gerust contact met ons op.

Fietsbanden.com de Continental fietsbanden specialist.