De nieuwe Continental Contact Urban buitenband

Onlangs heeft Continental een nieuwe buitenband toegevoegd aan het assortiment fietsbanden. Uiteraard hebben we deze band getest, gemonteerd en ermee gefietst. Is het een goede buitenband? Past de band bij jouw fiets? We gaan er hier dieper op in.

Voor welk type fietsen is de Continental Contact Urban?

Deze buitenband van Continental is gemaakt voor de stad. De band is dus geschikt voor stadsfietsen, hybride fietsen en e-bikes. Ook is de buitenband geschikt voor voor e-bikes tot wel 50 km/u.

Hoe is de grip van de Contact Urban?

De buitenband heeft een nieuwe rubber samenstelling gekregen en hier waren we erg benieuwd naar. Continental staat bekend om het uitgebreid testen van de fietsbanden, dus meestal zit het wel goed. Maar zelf testen we elke fietsband voor deze in ons assortiment komt. De zogenaamde PureGrip compound heeft ons een veilig gevoel gegeven op de fiets, met fijne grip op asfalt en ook op grovere weggetjes. Op gladde asfalt wegen voelt deze buitenband zich wel het meest thuis.

Monteert de band fijn?

Zoals we gewend zijn van de meeste buitenbanden van Continental, laat de Contact Urban zich ook weer prima monteren. De band voelt fijn in de hand en kost beetje kracht in de vingers om de buitenband te monteren, maar is voor niemand niet te moeilijk.

Hoe is de kwaliteit?

Onze eerste bevindingen zijn goed, maar dat zijn bijna alle fietsbanden van Continental wel, echte Duitse degelijkheid. Je merkt met monteren en ermee te fietsen dat de fietsband met zorg is samengesteld. De band voelt stevig en soepel. De anti-lek laag is niet de dikste, maar voor deze prijsklasse is de anti-lek laag prima te noemen. Als je een super anti-lek band wilt moet je voor z’n duurdere broer gaan; de Continental Contact Plus.

Hoe is de kilometrage van de Contact Urban?

We hebben helaas nog niet zoveel kunnen fietsen op deze buitenbanden van Continental, dus dat kunnen we nog niet delen. Ook omdat deze fietsband een nieuwe samenstelling heeft kan hier nog niet veel over gezegd worden. Dit zal in de toekomst na waarschijnlijk enkele duizenden kilometers wel duidelijk worden. Dus word vervolgd.

In welke maten is de Urban te verkrijgen?

Op het moment hebben wij de fietsband in de volgende maten verkrijgbaar:

Continental Contact Urban 28 x 1.60

Continental Contact Urban 28 x 1 5/8 x 1 3/8

In de toekomst komen hier misschien nog wel meerdere maten bij. Dus houd onze site in de gaten als jouw bandenmaat er nog niet tussen zit.

Nog vragen over de Continental band?

Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag met alles betreft fietsbanden.

Fietsbanden.com de fietsbanden specialist.