De CST Platinum Protector, een super anti-lek fietsband

Deze buitenband is het topmodel CST, die met zijn zeer dikke anti-lek laag bijna niet meer lek te rijden is. Zo goed als al het scherp wat je kunt tegenkomen onderweg is de CST Platinum Protector tegen bestand. Door meerdere vakbladen is de Platinum Protector al 3 keer uitgeroepen tot beste anti-lek fietsband. Dit is ook door fietsfabrikanten opgemerkt die nu ook de nieuwe (elektrische)fietsen afmonteren met de CST banden. De fietsband heeft zoals vele anti-lek banden niet 1 maar zelfs 2 anti-lek lagen. Een rubber laag die scherpe voorwerpen zoals glas terug duwt, en een geweven EPS laag die zorgt dat de binnenband goed beschermt blijft. Hoe de twee anti-lek lagen verwerkt zijn in de buitenband, kun je zien in de afbeelding hieronder.

CST buitenband Platinum Protector R Zwart 28x1 3/8/37622

Voor welke fietsen is de CST Platinum Protector geschikt?

De buitenband is geschikt voor stadsfietsen, hybride fietsen, elektrische fietsen en voor de speed pedelec. Dat betekend dat de CST Platinum Protector zelfs geschikt is voor snelheden tot 50 km/u. Daarvoor heeft de band van CST het Europese keurmerk ECE-R75 gekregen. Op die snelheid wil je veiligheid en met de CST Platinum Protector heb je dat dus gegarandeerd.

Is zo’n dikke anti-lek band dan moeilijk te monteren?

We hebben de fietsband al veel gemonteerd en het gaat eigenlijk erg soepel voor zo’n dikke anti-lek fietsband. Zelfs het laatste stukje waar veel mensen soms moeite mee hebben om een fietsband te monteren op het wiel gaat erg makkelijk.

Wat vinden wij van de CST Platinum Protector?

De buitenband van CST is een fietsband die we graag gebruiken. De montage is altijd fijn, de anti-lek lagen zijn erg betrouwbaar en in de praktijk ook zeker bewezen. Ook is de buitenband geschikt voor elektrische fietsen tot wel 50 km/u wat de band dus voor bijna alle fietsen geschikt maakt. Ook de levensduur is behoorlijk lang te noemen. Ga je op fietsvakantie en maak je vele honderden kilometers dan is deze buitenband de ideale en meest betrouwbare partner. Daarnaast is de CST Platinum Protector ook nog eens erg mooi geprijsd, wat deze buitenband zeker een van onze favorieten maakt.

Zijn er nog nadelen of minpunten?

Het enige nadeel aan de CST Platinum Protector is dat de fietsband maar in enkele bandenmaten te verkrijgen is. We hopen dat CST ook nog met een aantal andere bandenmaten zal komen.

Op het moment is de buitenband in de volgende maten verkrijgbaar:

CST Platinum Protector 28 x 1 5/8 x 1 3/8

CST Platinum Protector 28 x 1.50

CST Platinum Protector 28 x 1.75

_______________________

Heb je nog vragen over de buitenband? Neem gerust contact met ons op over alle vragen wat betreft de CST band of andere vragen over fietsbanden. We helpen je graag.

Platinum Protector Fietsbanden.com