De Continental Contact Plus, is het de ultieme anti-lek band? Hoe goed is deze buitenband? Is hij geschikt voor jouw fiets? En wat vind de specialist van deze fietsband? Je leest alles over op Fietsbanden.com

Continental Contact Plus

Voor welke fietsen is deze buitenband geschikt?

De Contact Plus is gemaakt voor de straat. Een Urban buitenband die geschikt is voor stadsfietsen, Hybride fietsen, e-bikes en speed pedelecs tot 50km/h. Deze fietsband is er op het moment in de volgende maten verkrijgbaar:

Continental Contact Plus 28×1 5/8×1 3/8

Continental Contact Plus 28 x 1.60

Continental Contact Plus 28 x 1.75

Wat zijn de beste eigenschappen van deze band?

Het is een handgemaakte buitenband, van degelijke Duitse makelij. Dat merk je meteen als je de band in de handen hebt en monteert op een fiets. Hij voelt sterk, maar soepel. Ook heeft de Continental Contact Plus een sterke anti-lek laag van wel 4mm dik. Door deze zogenaamde Safety+ lekbescherming zullen lekke banden zo goed als verleden tijd zijn. Dat klinkt bij velen als muziek in de oren. Bij de fabrikant beloven ze tot wel +30% hogere lek bescherming. Met de ECE-R 75 goedkeuring, is de band geschikt voor e-bikes tot 50km/u. Vele goede kwaliteiten in een band dus!

Continental buitenband 28x1 1/4/ 32622 Contact Plus

Hoe is de Continental Contact Plus in de praktijk?

Zoals we al eerder melden, is het een fijne buitenband om te monteren. Zeker voor zo’n dikke anti-lek band. Ook heeft hij zich in de praktijk bewezen een lage rolweerstand te hebben, wat ideaal is voor e-bikes. Mede door de lage rolweerstand heeft de buitenband een behoorlijke kilometrage, als je hem goed op spanning houd. We hebben al van meerdere klanten en collega’s gehoord dat zij er al meer dan 10.000+ km mee hebben gereden. Het mooie profiel en kwalitatief fijne compound zorgen voor goede grip in elke bocht en een veilig gevoel in elk seizoen.

Wat heeft de bandenspecialist te zeggen over deze fietsband?

Het is een zeer goede anti-lek buitenband in het hogere segment. Er zijn wel een aantal zeer grote concurrenten in deze prijsklasse zoals de Schwalbe Marathon Plus. Maar het is moeilijk kiezen, want de Continental Contact Plus is echt een band van hoge klasse die we op het moment in de top 3 hebben als favoriet. Wij raden de buitenband graag aan bij e-bikers, want door de lage rolweerstand hoef je niet bang te zijn dat de actieradius van je elektrische fiets afneemt. Waar de Contact Plus ook in uitblinkt is dat hij goede grip bied in het najaar/winter, daar staat hij volgens ons op eenzame hoogte. Deze fietsband presteert in bijna elk opzicht goed tot perfect. Je zult geen spijt hebben als je voor deze Continental kiest, dat is zeker.

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist