Regelmatig krijgen we de vraag of er in de elektrische fiets een ander type binnenband gaat dan de standaard stadsfiets. Dit is zeker niet het geval. Als je maar de goede maat binnenband monteert in de buitenband. Maar er zijn wel een aantal tips die we mee willen geven over de banden voor je elektrische fiets.

Wat erg belangrijk is bij de elektrische fiets is dat je de fietsband goed op spanning houd. Met een te lage bandenspanning zal de actieradius van de elektrische fiets flink achteruit gaan. Ook slijt de band veel sneller dan een fietsband die goed op spanning is. Je band zal langzaam aan scheuren met een lekke band of klapband tot gevolg. Daar word niemand vrolijk van, dus check om de maand zeker de bandenspanning van jouw fietsbanden. Voor de juiste bandenspanning voor je elektrische fiets klik hier voor een fiets bandenspanning tabel.

Dan nog een andere vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Moet er op de elektrische fiets dan een ander type buitenband? Het antwoord is jazeker. Doordat je gemiddelde snelheid op een elektrische fiets flink omhoog gaat kun je het beste een buitenband monteren die “e-bike approved” is. ( Zie afbeelding hier onder) Dit staat meestal op de zijkant van de buitenband. Zo zijn er buitenbanden voor de elektrische fiets die tot en met 25 kilometer per uur kunnen en buitenbanden die tot en met 50 kilometer per uur kunnen voor de snelle e-bikes. Monteer je een standaard buitenband op je elektrische fiets zal deze een stuk sneller slijten. Dit komt omdat de samenstelling van het rubber is anders dan een e-bike approved buitenband.

Voor de beste binnenband voor je elektrische fiets ben je bij Fietsbanden.com op het goede adres. We hebben goede A-merk binnenbanden voor jouw elektrische fiets op voorraad. Bekijk snel alle fiets binnenbanden.

Of op zoek naar de beste buitenband voor je elektrische fiets of speed pedelec natuurlijk ook. Voor meer advies kun je uiteraard met ons contact opnemen. Wij hebben zelf al vele fietsbanden gemonteerd en getest. We helpen je graag met banden advies op maat voor jouw elektrische fiets. Bekijk eens alle e-bike buitenbanden.