Wat is de beste buitenband voor de elektrische fiets? Waar moet je allemaal op letten als je een nieuwe banden koopt voor je elektrische fiets? Je maakt veel kilometers en wilt daarbij een set betrouwbare fietsbanden die deze kilometers aankunnen. Gelukkig hebben wij veel ervaring met elektrische fietsen en delen we graag onze kennis hierover. We zullen je waardevolle tips geven waar je op moet letten en wat de beste buitenbanden zijn voor de elektrische fiets.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van buitenbanden voor de elektrische fiets?

Niet elke buitenband is geschikt voor een elektrische fiets. Een elektrische fiets maakt meer kilometers en heeft een hogere gemiddelde snelheid dan een ‘normale’ fiets, dus een basic fietsband is daar niet voor gemaakt. Waar je dus op moet letten is een logo of tekst op de buitenband wat aangeeft dat de buitenband geschikt is voor de elektrische fiets. Dat is het begin naar de zoektocht voor de beste buitenband voor je elektrische fiets. Zie de afbeelding hieronder hoe het word aangegeven dat een fietsband geschikt is voor de e-bike. Op deze buitenband staat E-bike ready en 25 km/u. Deze buitenband is dus geschikt voor de e-bike en tot een snelheid van 25 km/u. Voor een snelle elektrische fiets, de speed pedelec is deze buitenband dan niet geschikt, hiervoor moet dus een tekst of logo op staan van 50 km/u.

Beste buitenband elektrische fiets

Wat is de beste buitenband voor de elektrische fiets?

We werken al vele jaren met fietsbanden en elektrische fietsen. We hebben in de praktijk veel buitenbanden gemonteerd, gerepareerd en zien slijten. Zo hebben we dus een paar favoriete buitenbanden waarvan wij vinden dat deze het beste zijn voor de elektrische fiets. Dat zijn de volgende buitenbanden.

De CST Classic Allround XL25

CST buitenband Allround

Deze buitenband van CST is een band die al een aantal jaar op de markt te verkrijgen is, en zich ruimschoots heeft bewezen in de praktijk. CST heeft de buitenband onlangs verbeterd en heeft een nog betere anti-lek laag gekregen die nu 3mm dik is. De Allround is het beste voor elektrische fietsen tot 25 km/u. De buitenband heeft een wat grover profiel wat zorgt voor goede grip op elk type wegdek. De buitenband is voorzien van goede reflectie waardoor je in het donker altijd word gezien. De rolweerstand is goed, een lichtlopende band die zeker geschikt is voor de e-bike. De prijs is ook nog eens zeer aantrekkelijk, de buitenband kost bij ons namelijk €24,95. Wat ook aantrekkelijk is van de Allround is de kilometrage, de band gaat wel 4000+ kilometer mee. Voor een van de beste buitenbanden voor de elektrische fiets is de band dus een koopje. Ook is de band heel fijn om te monteren wat de buitenband echt af maakt.

Schwalbe Marathon E-Plus

Schwalbe Marathon e-plus

De Schwalbe Marathon E-Plus is de volgende favoriet en volgens ons een van de twee beste buitenbanden voor de elektrische fiets. De Marathon E-Plus is een redelijk nieuwe band in het assortiment van Schwalbe. Speciaal gemaakt voor de e-bike en is geschikt voor snelheden tot wel 50 km/u. Ook voor de speed pedelec is de Schwalbe band dus zeer geschikt. De buitenband heeft een 5mm dikke anti-lek laag waardoor de band niet snel lek zal gaan. Zo stap je altijd zelfverzekerd op je fiets als je een langere tocht gaat maken. De rolweerstand van de Schwalbe buitenband is wel de beste in zijn klasse, wat de band ideaal maakt voor de elektrische fiets. De kilometrage is behoorlijk hoog, we hebben al meerdere klanten gesproken die er 5000+ kilometer mee hebben gemaakt. Voor een zeer dikke anti-lek fietsband is de Marathon E-Plus ook nog eens verrassend fijn te monteren. De prijs is wel iets hoger dan de andere favoriete buitenband van CST, de prijs van de E-Plus komt op €39,95. Wil je meer lezen over de buitenband? Kijk dan even naar onze test/review.

Deze twee buitenbanden zijn wat ons betreft de beste buitenbanden voor de elektrische fiets die op het moment verkrijgbaar zijn. Heb je nog vragen of tips nodig voor jouw e-bike banden? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen graag!

Fietsbanden.com de e-bike buitenbanden specialist