Waarom is de juiste bandenspanning zo belangrijk bij de MTB?

Dat heeft meerdere redenen. De kans op een lekke band word kleiner. Met een te lage bandenspanning rijd je MTB zwaarder dan nodig en je banden slijten sneller. Er kunnen zelfs kleine scheurtjes ontstaan in de wang (zijkant) van je buitenband, wat uiteindelijk zal zorgen dat je band uit elkaar klapt. Dat kun je natuurlijk niet gebruiken, zeker niet als je aan het fietsen bent in bijvoorbeeld het bos. Zorg dus dat je met regelmaat de bandenspanning van je MTB controleert.

Bij de elektrische MTB zijn er nog een paar nadelen bij een te lage bandenspanning. De actieradius word een stuk kleiner, de motor van de MTB moet harder werken wat zorgt voor onnodige slijtage aan vele onderdelen. Check dus zeker elke maand een keer de bandenspanning van je MTB en pomp er zo nodig wat lucht bij.

Wat is de juiste bandenspanning voor de MTB?

Dat hangt van meerdere factoren af. Wat is je lichaamsgewicht? En wat is de bandbreedte van je MTB? Je kunt je voorstellen dat de bandenspanning van iemand die 1.85 lang is en 90kg weegt hoger moet zijn dan van iemand die 1.70 lang is en 65kg weegt. Bij een MTB wil je niet al te harde banden, omdat je ook wel wat comfort en schokdemping nodig hebt. Maar te zachte MTB banden heeft zoals eerder genoemd ook vele nadelen. Rijd je veel op de weg? Dan is het mogelijk om je bandenspanning iets hoger te houden, ongeveer 0.5 bar extra. Bekijk hieronder in de tabel de juiste bandenspanning voor jouw MTB.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Bandenspanning MTB - Fietsbanden.com

Heb je nog vragen over de bandenspanning van jouw MTB? We helpen je graag met advies op maat, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Ben je op zoek naar nieuwe banden voor je MTB? Kijk eens in ons assortiment:

MTB binnenbanden

MTB buitenbanden