Beste fietsers,

De juiste bandenspanning is belangrijk voor een elektrische fiets. Het gebeurt te vaak dat er niet goed word gelet op de bandenspanning van de elektrische fiets. Dat is zonde want een te lage bandenspanning van de fietsbanden zorgt voor veel nadelen voor uw fiets en de banden.

Schwalbe fietsbanden voor elektrische fiets

Wat zijn de nadelen bij een te lage bandenspanning van een elektrische fiets?

  • De actieradius van de elektrische fiets word een stuk kleiner.
  • De fietsbanden slijten sneller bij te lage bandenspanning.
  • Grotere kans op lekke band.
  • De fiets trapt een stuk zwaarder.
  • De motor moet harder werken.

Zorg dus dat u regelmatig de bandenspanning van uw elektrische fiets checkt. Het beste is om de 4 weken even te controleren wat de bandenspanning is en zo nodig even wat lucht bij te pompen. Zo voorkomt u onnodige slijtage en zorgt u dat de banden van uw elektrische fiets langer mee gaan.

Heeft u thuis geen pomp met een barometer? Kijk dan eens in ons assortiment fietspompen. Zo houd u de bandenspanning van uw elektrische fiets op peil.

Wat is de juiste bandenspanning voor een elektrische fiets?

De bandenspanning per elektrische fiets en persoon verschilt nogal. Er spelen een paar factoren mee hoeveel bar lucht er in uw band moet. Namelijk; type fietsband, maat fietsband en lichaamsgewicht. U kunt zich voorstellen dat iemand die 1.95m lang is en 90kg weegt de bandenspanning een stuk hoger moet zijn dan iemand die 1.65m lang is en 55kg weegt. Hier onder hebben we een makkelijke tabel voor u om te zien wat de juiste bandenspanning voor uw elektrische fiets moet zijn.

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR VERGROTING:

bandenspanning elektrische fiets

Alsnog advies nodig over de bandenspanning van uw elektrische fiets of andere vragen betreft fietsbanden voor uw e-bike? Neem dan gerust even contact met ons op, we geven u graag advies op maat en hulp wat betreft elektrische fietsenbanden.

Zoekt u nieuwe banden voor uw elektrische fiets? Bekijk dan eens ons assortiment e-bike banden.