Waarvoor gebruik je bandenlichters bij een fiets?

Lijkt op zich logisch, bandenlichters gebruik je toch om je fietsband van de velg af te krijgen? Dat is correct, alleen vaak word de fout gemaakt om ook de bandenlichters te gebruiken om de fietsband weer op de velg te wippen. Doe dit nooit, ook niet voor dat laatste lastige stukje om de band te monteren. Gebruik alleen je handen hiervoor, ook al is het verleidelijk omdat je denkt dat het makkelijker is. Als je de bandenlichters daar voor gebruikt, is de kans namelijk zeer groot dat je de binnenband lek maakt. Dat is toch het laatste wat je wilt als je net nieuwe fietsband hebt gemonteerd of als je band net is geplakt.

Hoeveel bandenlichters gebruik je bij een fietsband?

Meestal zijn twee bandenlichters wel genoeg om je band van de velg af te krijgen. Soms gaat het wat lastiger en kun je er nog een extra bij gebruiken.

Zijn er verschillende soorten bandenlichters voor de fiets?

Er zijn veel verschillende bandenlichters verkrijgbaar. Ook worden bandenlichters van verschillende materialen gemaakt zoals staal, plastic en glasfiber.

Welke bandenlichter gebruik je voor welke fiets?

Dit ligt vooral aan wat voor soort materiaal je velg is gemaakt. Heb je bijvoorbeeld carbon fietswielen op je dure racefiets? Dan gebruik je geen stalen bandenlichter voor je fiets. Dit beschadigd je mooie dure velgen. De stalen bandenlichter gebruik je het liefst alleen bij stalen velgen. Bij de velgen die van lichter materiaal zijn gemaakt van aluminium of carbon gebruik je plastic of glasfiber bandenlichters. Hiermee maak je niet zo snel krassen of deukjes in de velg.

Welke bandenlichters zijn het best voor de fiets?

Onze mening is dat de plastic of glasfiber bandenlichters het best zijn voor elk type fiets. Met deze bandenlichters maak je zo goed als geen krassen of schade aan je velg. Ze zijn misschien niet zo zwaar als de stalen bandenlichters, maar als je ze goed gebruikt maakt dat ook eigenlijk niet uit.

Welke bandenlichters gebruiken we het liefst?

Al jaren gebruiken we bij de bandenlichters van Simson. Deze zijn geschikt voor elk type fiets, fietsband en soort velg. De bandenlichters zijn van PVC of van metaal en gaan lange tijd mee als je ze op de juiste manier gebruikt. Ook zijn ze licht en dus ideaal om mee te nemen onderweg.

Heb je nog vragen over bandenlichters voor jouw fiets? Of andere vragen betreft fietsbanden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Bekijk hier alle producten die je nodig hebt om je fietsband te plakken, of te vervangen.