Weer iets nieuws op de markt? Jazeker! Onlangs heeft Schwalbe een nieuw soort binnenband toegevoegd aan de collectie, de Air Plus binnenband. Een unieke binnenband met bijzondere eigenschappen, dat is zeker. Maar wat is er speciaal aan de Air Plus? Is het een revolutionaire binnenband? Is het bandje eenvoudig te monteren? We hebben het voor je uitgezocht.

air plus

Geschikt voor het zware werk

De Air Plus binnenband is niet zomaar een binnenbandje. De Schwalbe band bevat alleen puur butyl rubber, waardoor deze binnenband zo goed als geen luchtverlies meer heeft. Ook is de wanddikte zelfs 1,5 millimeter dik! Wow! Dit betekend dat de Air Plus ongeveer 70% dikker is dan normale binnenbanden. Met zulke dikke binnenbanden is de kans op een lekke band dus ook weer een stukje kleiner! Daarom is deze Schwalbe band ideaal voor zwaardere fietsen zoals e-bikes en bakfietsen. Maar ook bij fietsen die tegen een stootje moeten kunnen zoals MTB’s en BMX fietsen.

Langer op spanning

Schwalbe claimt met de Air Plus dat de luchtdruk tot wel 50% langer vasthoud dan normale binnenbanden. Omdat vele fietsers de fietsbanden vaak niet goed op spanning houden, is dit wel een hele mooie eigenschap van deze band. Als je banden op goed op spanning zijn en blijven, heeft dit namelijk vele voordelen voor jouw en je fiets. Zo ga je slijtage tegen aan de buitenband, krijgt de e-bike een grotere actieradius en fiets je een stuk lichter.

Ons oordeel 

Bij het uitpakken van de binnenband waren we zeer verrast hoe degelijk de Air Plus aanvoelde. Pure kwaliteit, dat merk je meteen. Dat zijn we van Schwalbe altijd wel gewend, maar de Air Plus is echt weer van een ander niveau. 

Monteren gaat verrassend fijn, ondanks de dikte. Wel moet je oppassen dat je niet teveel lucht in de band blaast voor je de binnenband in de buitenband legt, anders zul je de Air Plus snel gevouwen monteren. 

Ook de claim van Schwalbe dat de band langer lucht vasthoud dan standaard binnenbanden, is door onze test gekomen. In de praktijk is de 50% langer misschien iets te, maar het scheelt niet veel. 

Wat ons betreft is de Air Plus zeker zijn geld waard, vooral voor de fietsen die wat zwaarder belast worden komt de binnenband echt tot zijn recht. Een top kwaliteit binnenband die minder snel lek gaat en langer op spanning blijft, daar word iedereen blij van toch? ;-)

Schwalbe binnenband Air Plus 28/29 inch 40/62

We hebben op het moment de Air Plus binnenbanden in de volgende maten:

Schwalbe Air plus 28×1.40 t/m 28×1.75 Hollands ventiel

Schwalbe Air Plus 29 inch Frans ventiel 

Schwalbe Air Plus 29 inch extra breed Frans ventiel

Schwalbe Air Plus 29 inch auto ventiel

Schwalbe Air Plus 28×1.40 t/m 28×1.75 auto ventiel

Heb je nog vragen over de Air Plus? Of andere vragen over fietsbanden? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag.

Fietsbanden.com, de fietsbanden specialist.