Echte specialist in fietsbanden   ✔ GRATIS bezorging al vanaf €20   Pure persoonlijke service

Racefiets binnenbanden

Binnenbanden voor je racefiets kopen? In de webshop vind je een ruime collectie A-merken zoals CST, Schwalbe en Continental racefiets binnenbanden. Voor elke bandbreedte en in alle verschillende ventiellengtes, we hebben dus gegarandeerd de band die je zoekt. Jij wilt de beste binnenband voor je racefiets en voor een goede prijs? Dan ben je aan het goede adres bij Fietsbanden.com. Vanaf €20 GRATIS bij je thuisbezorgd!

Soort racefiets binnenband

De meeste racefiets binnenbanden worden gemaakt van butyl en in verschillende diktes. Ook worden veel binnenbanden voor de racefiets gemaakt van latex. Butyl is de wat duurdere binnenband maar is beter lucht dicht dan latex, bij latex moet je dus vaker even je band oppompen. De latex binnenbanden zijn ook wat dikker en zwaarder. Latex binnenbanden hebben wel het voordeel dat de rolweerstand beter is dan de Butyl binnenbanden. Een voorbeeld van de betere butyl binnenbanden zijn de Continental binnenband of de Schwalbe binnenband light. Een voorbeeld van een wat dikkere binnenband van iets goedkoper materiaal is de CST racefiets binnenband.

Beste merken

De butyl banden van Continental en Schwalbe zijn wat soepeler, een stuk lichter en monteren wat fijner. Ook zijn deze banden iets minder snel lek te rijden dan de goedkopere latex modellen. De latex modellen zijn wat grover, minder fijn te monteren en iets zwaarder. Je wilt natuurlijk niet teveel extra gewicht meenemen onderweg en de kans op een lekke band zo klein mogelijk maken.

Beste racefiets binnenband

Onze mening is dat de Light binnenbanden van Schwalbe en Continental de beste binnenbanden voor de racefiets en dus de beste koop zijn. Dit door de soepele montage, licht in gewicht, lichte rolweerstand. En ze blijven het beste lucht dicht. Telt voor jouw elke gram gewicht die je meeneemt onderweg? En wil je alleen maar het beste materiaal voor je racefiets? Ga dan voor de light variant van Schwalbe of Continental. Of wil je zelf eerst nog beoordelen? We horen jouw mening ook graag!

Racefiets binnenband kopen bij een specialist

Bij Fietsbanden.com koop je bij een echte fietsspecialist. Als fietsenmaker hebben we al duizenden banden vervangen, geplakt en verkocht. Door deze ruime ervaring kunnen we je helpen en adviseren bij het kopen van de juiste racefiets binnenband voor jouw fiets. Stuur ons dus gerust een bericht als je een vraag hebt over een bandenmaat, type ventiel of gewoon wat advies nodig hebt over een band. We staan voor je klaar!

Ga naar de bovenkant