Beste binnenbanden voor racefietsenWat zijn de beste racefiets binnenbanden? En welk type materiaal binnenband is het beste? Dat vertel ik je hier!

Materiaal/Kwaliteit

De meeste racefiets binnenbanden worden gemaakt van butyl en in verschillende diktes. Ook worden veel binnenbanden voor de racefiets gemaakt van latex. Butyl is de wat duurdere binnenband maar is beter lucht dicht dan latex, bij latex moet je dus vaker even je band oppompen. De latex binnenbanden zijn ook wat dikker en zwaarder. Latex binnenbanden hebben wel het voordeel dat de rolweerstand beter is dan de Butyl binnenbanden. Een voorbeeld van de betere butyl binnenbanden zijn de Continental binnenband of de Schwalbe binnenband light. Een voorbeeld van een wat dikkere binnenband van iets goedkoper materiaal is de CST racefiets binnenband.

Montage/lekbestendig

De butyl binnenbanden van Continental en Schwalbe zijn wat soepeler, een stuk lichter en monteren wat fijner. Ook zijn deze banden iets minder snel lek te rijden dan de goedkopere latex modellen. De latex modellen zijn wat grover, minder fijn te monteren en een stuk zwaarder. Je wilt natuurlijk niet teveel extra gewicht meenemen onderweg en de kans op een lekke band zo klein mogelijk maken.

Conclusie

Onze mening is dat de Light binnenbanden van Schwalbe en Continental de beste binnenbanden voor de racefiets en dus de beste koop zijn. Dit door de soepele montage, licht in gewicht, lichte rolweerstand. En ze blijven het beste lucht dicht. Telt voor jouw elke gram gewicht die je meeneemt onderweg? En wil je alleen maar het beste materiaal voor je racefiets? Ga dan voor de light variant van Schwalbe of Continental. Of wil je zelf eerst nog beoordelen? We horen jouw mening ook graag!

Bekijk alle Racefiets Binnenbanden

Fietsbanden.com, de racefiets banden specialist