De Schwalbe Lugano II is een instapmodel racefiets band van Schwalbe. De buitenband is al een aantal jaren in het assortiment van Schwalbe te vinden en is best populair een populaire fietsband. Maar is zo’n goedkope racefiets band wel een goede band? Of kun je de Schwalbe Lugano II beter links laten liggen? Wij hebben de buitenband van Schwalbe al jaren in het assortiment en de band al een paar vernieuwingen zien doormaken. We geven graag onze mening.

Goedkoop is duurkoop?

Eigenlijk valt dat best mee bij de Schwalbe Lugano II, de band is beter dan de prijs doet voorkomen. Het instapmodel van Schwalbe is niet te lang geleden weer eens onder handen genomen en verbeterd door de Duitse fietsbanden fabrikant. Zo heeft de Lugano nu een mooi slick profiel en zelfs een kevlar anti-lek laagje. En dat voor zo’n klein prijsje! Chapeau voor Schwalbe. De Lugano II is qua prijs/kwaliteit ongeëvenaard in zijn klasse, zeker na de laatste update die de buitenband heeft gekregen. Ook de kilometrage is best ok te noemen. Als je de band netjes op spanning houd wel enkele duizenden kilometers mee. Niet verkeerd voor een racefiets band rond de €15.

Houd wel in gedachten dat het een instapmodel racefiets band is. Vergelijk de Schwalbe Lugano II bijvoorbeeld niet met zijn duurdere broer de Durano of een van de andere modellen. Verwacht geen topprestaties van deze buitenband, maar dat lijkt me wel logisch voor een band in deze prijsklasse. Maar alsnog een prima basic racefiets band waar je even mee vooruit kunt.

Voor wie is de Schwalbe Lugano geschikt?

Voor elke fietser die niet al te strenge eisen heeft aan zijn of haar fietsbanden. De Schwalbe Lugano is niet alleen een prima buitenband voor de racefietser, maar ook een populaire fietsband voor fixie fietsen. De buitenband van Schwalbe is er voor degene die niet al te veel wilt uitgeven aan fietsbanden, maar wel graag een vertrouwd merk en kwaliteit op de fiets gemonteerd wilt hebben.

Bijzonderheden van de Schwalbe Lugano?

Het is een draadband, wat betekend dat je de buitenband niet kan opvouwen en niet zo makkelijk meeneemt tijdens een rit.

De Schwalbe Lugano heeft een 1 mm dikke kevlar anti-lek laag, waardoor je band minder snel lek gaat. Dit is voor een instapmodel band best uniek.

Schwalbe Lugano

Hoe rijd de buitenband in de praktijk?

Zoals eerder vermeld, verwacht geen luxe en topprestaties. Maar voor deze prijs is het een uitstekende fietsband. Grip van de buitenband is best redelijk, maar op een nat wegdek is de Lugano matig. De anti-lek laag is wel ok te noemen. Rol eigenschappen zijn best goed. Ben je gewend aan z’n duurdere broer, dan merk je wel wat verschil daar. Al met al een prima budget buitenband van Schwalbe.

De Schwalbe Lugano ook voor jouw fiets?

Bekijk in ons assortiment eens de buitenband van Schwalbe. De Lugano is in een paar kleuren beschikbaar.

Schwalbe Lugano II zwart

Schwalbe Lugano II zwart/blauw

Schwalbe Lugano II zwart/skin

Heb je nog vragen over deze buitenband van Schwalbe? Neem dan contact met ons op!

Fietsbanden.com, de racefiets banden specialist.