De beste buitenbanden voor racefietsenDat is zeker een goede vraag, wat is de beste buitenband voor mijn racefiets? En zijn die dure racefiets buitenbanden echt beter dan de goedkopere?

Wij hebben al vele jaren ervaring met alle merken racefiets banden. In de loop der jaren hebben we veel fietsbanden gezien, gemonteerd, uitgeprobeerd en uiteindelijk een selectie racefiets buitenbanden gemaakt waar we het liefst mee werken en waar we 100% achter staan.

Direct naar de topselectie racefiets buitenbanden

Omdat we regelmatig zelf banden monteren, testen en in handen hebben zijn er een paar favorieten. Maar het is niet zo dat de duurste buitenband ook de beste is. Hier zie je onze twee favoriete racefiets banden op dit moment verkrijgbaar.

Een van onze  twee favorieten is de Continental Ultra Sport III. Deze buitenband kost bij ons nog geen €25 en is een fijne band om te monteren, heeft goede grip en gaat behoorlijk lang mee. De Continental band voelt zich thuis op gladde asfalt wegen en zelfs op grove fietspaden kan hij perfect uit de voeten.

De Ultra Sport III van Continental staat voor snelheid en heeft een goede anti-lek bescherming zodat je niet vaak je band hoeft te repareren of te verwisselen. Volgens ons de beste racefiets band in zijn klasse. Handmade in Germany zoals Continental zegt en dat merk je. Gegarandeerd de beste kwaliteit en dat ook nog eens voor zo’n prijs. De Continental Ultra Sport III is een racefiets band die zich al ruimschoots heeft bewezen in de praktijk.

 Top kwaliteit, lage prijs

 Lage rolweerstand

 Goede anti-lek laag

Θ Iets zwaarder dan de duurdere racefiets banden

Ultra Sport 3

Continental buitenband 700x25/ 25

 

 

Onze tweede favoriet en ook een van de beste racefiets buitenbanden is de nieuwe Continental Grand Prix 5000.

Continental Grand Prix 5000

De Continental Grand Prix 5000 is de opvolger van de zeer populaire 4000s II. Jaren lang was de Continental 4000s II een favoriet van vele fietsers, dus de Continental Grand Prix 5000 moest wel weer overtreffen. Uiteraard wel een uitdaging voor een fabrikant om een opvolger te maken die nog beter is. Nu is de Grand Prix 5000 van Continental een tijdje verkrijgbaar en uitgebreid getest door vele fietsers. We kunnen nu wel stellen dat Continental zich weer heeft overtroffen. De racefiets band is in vele opzichten verbeterd.

Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger?

Continental heeft de Grand Prix 5000 nog sneller gemaakt door verbeterde roleigenschappen. Dit komt dankzij de Black Chili compound, waar we zo verder op in gaan. De band is ook lichter in gewicht, wat nu komt op 215 gram voor de 700x25C band. Als laatst is de Grand Prix 5000 ook nog eens 20% lek bestendiger dan zijn voorganger dankzij de Vectran anti-lek laag.

Black Chili compound

Continental heeft de Grand Prix 5000 naar een nieuw niveau weten te brengen door de racefiets band met een speciale compound samen te stellen. Deze Black Chili compound zorgt ervoor dat het zich aanpast aan het wegdek zodat je altijd de best mogelijke grip hebt. Ook is de samenstelling van de band door de kleine moleculen zo gemaakt dat je minimale rolweerstand hebt en slijtage tegen gaat.

Vectran anti-lek laag

De Vectran anti-lek laag zorgt er voor dat jij goed bent beschermt tegen scherpe voorwerpen op de weg. Met de Continental Grand Prix 5000 zul je niet meer vaak langs de weg staan om een bandje te wisselen. De Vectran anti-lek laag heeft zich ook in de praktijk bewezen en is zeker een degelijke lekbescherming.

Handmade in Germany

Continental heeft met de Grand Prix 5000 niet zomaar een productie racefiets band op de markt gebracht. Door en door getest door professionals en uiteindelijk word de racefiets band handgemaakt in Duitsland. Zo krijg je dus de beste kwaliteit racefiets band die niet voor niets het best verkochte model is van Continental.

Conclusie

Is de Continental Grand Prix 5000 een goede racefiets band en een waardige opvolger van de populaire 4000s II? Jazeker, de band heeft zich de afgelopen tijd wel bewezen weer een stuk verbeterd te zijn en Continental mag trots zijn zichzelf te hebben overtroffen. Wat ons vooral opvalt en het meest is verbeterd aan de Grand Prix 5000 is de grip. Niet alleen op een ideaal droog wegdek, maar ook bij natte en koudere omstandigheden.

Zijn er dan geen minpunten aan de Continental Grand Prix 5000?

Wij zijn ze nog niet tegen gekomen. Onze mening uiteraard. Heb jij wel al iets ontdekt aan de Continental Grand Prix 5000 wat je niet bevalt? Laat het ons weten!

__________________________

 Licht in gewicht (215 gram)

 Zeer lek bestendig

 Lage rolweerstand

 Lange levensduur

 Zeer goede grip

Θ Nog niet gevonden

Dit zijn onze ervaringen en wat ons betreft de beste racefiets buitenbanden op dit moment verkrijgbaar. We hopen je hiermee wat meer te hebben geïnformeerd. Mocht je vragen hebben kun je natuurlijk altijd met ons contact opnemen.

Fietsbanden.com, de specialist voor racefiets buitenbanden

Nu naar de topselectie racefiets buitenbanden