Frans ventiel… welk ventiel was dat ook al weer?

Zie de afbeelding van een Frans ventiel onder de tekst. Een Frans ventiel is een ventiel wat op vele fietsen word gebruikt en is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Let dus altijd op bij aanschaf van een nieuwe binnenband hoe lang je Frans ventiel is.

Frans ventiel oppompen - Fietsbanden.com

Word een Frans ventiel ook niet soms anders genoemd?

Ja dat klopt, het is soms een beetje verwarrend maar er zijn meerdere benamingen voor het Frans ventiel. De namen zijn Sclaverand ventiel, Presta ventiel en een Belgisch ventiel.

Hoe pomp ik een Frans ventiel op met verloop stukje?

Niet alle fietspompen kun je gebruiken om een Frans ventiel op te pompen. Maar met een handig verloop stukje is het eenvoudig om de fietsband alsnog op te kunnen pompen. Dat laten we je graag zien in ons korte instructie filmpje.

Hoe hard kan ik een fietsband met Frans ventiel oppompen?

Dat hangt af van een paar factoren namelijk, de bandbreedte en uw eigen gewicht. Hier onder in de tabel kunt u makkelijk aflezen wat de bandenspanning moet zijn voor uw fietsband met Frans ventiel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

bandenspanning elektrische fiets

Ik vind een Frans ventiel maar lastig, kan ik ook een andere binnenband met ander type ventiel monteren?

Dat is mogelijk, maar niet zomaar. Het ventiel gat in de velg is van een Frans ventiel een stuk smaller dan bijvoorbeeld een Hollands ventiel. Kijk eerst of er in de gewenste bandenmaat ook een ander type ventiel te krijgen is. Zo ja, dan kun je kijken of het mogelijk is om je ventiel gat in de velg op te boren zodat er bijvoorbeeld een Hollands ventiel doorheen past.

Voor welke fietsen is een Frans ventiel?

Een binnenband met Frans ventiel worden op vele soorten fietsen gebruikt. Wij hebben een ruim assortiment fiets binnenbanden met Frans ventiel. Hier een overzicht voor de fietsen waar je vele binnenbanden met Frans ventiel voor kunt vinden:

Nog vragen over een Frans ventiel? Neem gerust contact met ons op over alles wat betreft fietsbanden.