Schwalbe Marathon Plus, de ultieme anti-lek fietsband.

Al jaren is de Schwalbe Marathon Plus de favoriete fietsband van vele fietsers. Verbaast ons niet, want het is een fietsband die zich al vaak heeft bewezen als super anti-lek band. Maar het is niet alleen de anti-lek laag wat de fietsband van Schwalbe zo goed maakt, maar daar gaan we zo verder op in. Afgelopen jaren is de Schwalbe Marathon Plus doorontwikkeld en is ook steeds beter geworden. Als je de Marathon Plus vergelijkt met die van 10 jaar geleden heeft de band al een aantal wijzigingen en verbeteringen doormaakt. Wat het meest is verbeterd aan de fietsband zijn de roleigenschappen, het profiel en de anti-aging wang. Maar hoe staat het er nu voor? We hebben de Schwalbe buitenband al jaren in het assortiment en houden de vernieuwingen ook altijd bij. Hier lees je alles over de Schwalbe Marathon Plus en onze bevindingen in de praktijk.

Wat is er zo goed aan de Schwalbe Marathon Plus?

Waar de buitenband zo bekend om staat en eigenlijk bekend mee is geworden, is de zeer goede anti-lek laag. De SmartGuard anti-lek laag van Schwalbe is gemaakt van natuurlijk rubber en gerecycled materiaal. De 5mm dikke laag is super elastisch en duwt in feite scherpe objecten terug de fietsband uit. Je kunt er met de hand nog geen punaise doorheen drukken.

Marathon Plus Fietsbanden.com

Maar dat is niet het enige goede aan de fietsband. Voor een dikke anti-lek fietsband loopt de Schwalbe Marathon Plus ook nog eens erg licht. Niet te lang geleden is het profiel vernieuwd en daarmee zijn de roleigenschappen verbeterd. De band is ook soepel en fijn te monteren, ook voor degene die wel eens wat moeite heeft met een fietsband monteren. Ook is de wang (zijkant) van de band verbeterd en verstevigd wat (droogte) scheurtjes tegen gaat. Een anti-aging zijwand noemt Schwalbe het.

Schwalbe Marathon Plus

Voor welke fietsen is de Schwalbe Marathon Plus geschikt?

Eigenlijk voor bijna alle type fietsen en is de buitenband beschikbaar, de fietsband van Schwalbe word namelijk in vele bandenmaten gemaakt. Dus ook vast voor jouw fiets. Of je nu een Schwalbe Marathon Plus  voor de elektrische fiets, mountainbike, vouwfiets of stadsfiets zoekt, we hebben hem vast wel in ons assortiment fietsbanden.

Is de anti-lek laag van de Schwalbe Marathon Plus echt zo goed?

Misschien ben je nog een beetje sceptisch over de anti-lek laag van deze buitenband. In het volgende filmpje word de Schwalbe Marathon Plus en de anti-lek laag getest met meerdere fietsen. Kijk je mee?

Kan de Schwalbe Marathon Plus helemaal niet lek?

Helemaal nooit meer lek, dat is helaas niet mogelijk. Er zit nu nog eenmaal een binnenband met lucht in de buitenband gemonteerd. Daarmee gezegd is de kans op een lekke band met de Schwalbe fietsband wel echt heel erg klein.

Zijn er nog minpunten aan de Marathon Plus?

Het enige wat we af en toe tegenkomen bij de Schwalbe buitenband is dat als deze wat ouder word, uit de geweven laag hier en daar een draadje uit komt. Niet heel erg maar als we dan toch iets op te merken hebben is dat het wel. Voor de rest is dit een zeer goede, veelzijdige fietsband die waarschijnlijk nog vele jaren in het assortiment van Schwalbe te vinden zal zijn. En dat vinden wij helemaal niet erg.