Schwalbe fietsbanden

Schwalbe binnenbanden zijn niet meer weg te denken uit de fietswereld. De fietsbanden zijn de favoriet van vele fietsers en fietsfabrikanten. Dat snappen wij maar al te goed. Al jaren werken wij tevreden met Schwalbe binnenbanden. Maar waar komt Schwalbe eigenlijk vandaan? En wat is er zo goed aan de binnenbanden? Die vragen beantwoorden we allemaal voor je, zodat je het merk wat beter leert kennen.

Geschiedenis 

In 1973 was Ralf Bohle de grondlegger van het bedrijf. In deze tijd werden er fietsbanden geïmporteerd vanuit Korea naar Duitsland. Toen heette het merk nog Swallow, maar dat werd snel vertaald naar het Duits, omdat Duitsland op dat moment ook de belangrijkste markt was. Omdat dhr. Bohle niet tevreden was over de kwaliteit van fietsbanden in die tijd, is het zijn missie geworden om de specialist op het gebied van hoogwaardige kwaliteit fietsbanden te worden. Nu bijna 50 jaar later kunnen we stellen dat het wel gelukt is. De fietsbanden worden over de hele wereld verkocht en is Schwalbe nog steeds een van de meest innovatieve fietsbanden fabrikanten ter wereld.

Assortiment

Het assortiment is groot, voor elke fiets heeft Schwalbe wel een binnenband. Van de kleinste kinderfiets tot racefiets en van e-bike tot mountainbike. Uiteraard ook verkrijgbaar met elk type ventiel in verschillende lengtes voor alle soorten velgen.

Materiaal

De binnenbanden van Schwalbe worden gemaakt van alleen het beste materiaal.  De zuiverheid van het rubbermengsel waar de binnenbanden van Schwalbe gemaakt worden, is zeer hoog te noemen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter de luchtdichtheid van de binnenband. Daardoor hoef je niet om de paar dagen je banden op te pompen. Ook zijn de binnenbanden zeer elastisch waardoor ze minder snel lek zullen raken.

Uitgebreid getest

De binnenbanden worden in de fabriek zeer uitgebreid getest door ze 24 uur lang opgepompt te laten liggen in een opslag en worden daarna nog met de hand gecontroleerd. Zo krijg je gegarandeerd de top kwaliteit die Schwalbe beloofd. Door de hoge kwaliteit en elasticiteit zijn de binnenbanden van Schwalbe vaak voor meerdere bandbreedtes te gebruiken. Ideaal!

Recyclebaar materiaal

Niet alleen het rubber van de binnenbanden van Schwalbe is van het beste materiaal. Alle fietsventielen die Schwalbe gebruikt op de binnenbanden zijn vernikkeld en uiteraard van schroefdraad voorzien. Alle materialen die gebruikt worden zijn 100% recyclebaar. Zo draagt Schwalbe een steentje bij aan een duurzame wereld.

Bekijk eens ons assortiment Schwalbe binnenbanden of er een goede binnenband voor jouw bij zit.