De Jumbo fietspomp, een tijdloze klassieker.

Waarschijnlijk heb je de fietspomp zelf thuis, staat er een bij je ouders of anders bij opa en oma wel. In meer dan 5,5 miljoen schuren staat deze klassieker al. De Jumbo fietspomp is al tientallen jaren de best verkochte fietspomp, ook bij ons. In de loop der jaren is er niet zoveel veranderd aan de pomp. Hij is simpel, degelijk en kan tientallen jaren mee. Maar waarom is de Jumbo pomp al zo lang populair?

Waarom is de Jumbo zo’n goede fietspomp?

Dat is eigenlijk door dat de fietspomp gewoon simpel en oerdegelijk is. Door de naadloze pijp van de pomp zal de zuiger niet snel slijten, daardoor gaat de pomp niet snel stuk en dus lang mee gaat. De fietspomp kan tegen een stootje en er kan verder niet veel aan kapot. Mocht de pompslang na jaren lang gebruik een keer scheuren kun je deze eenvoudig vervangen. Ook het houten plankje van de fietspomp kun je vervangen als deze ooit eens weg rot. Als laatste zit binnen in de pomp een leren pompzuiger die je bij slijtage eens kunt vervangen. Ook als de Jumbo fietspomp in je schuur al 30 jaar oud is kun je die weer netjes opknappen dus, ideaal.

Welke ventielen kun je met de fietspomp oppompen?

De Jumbo fietspomp past alleen op een Dunlop (Hollands) ventiel. Maar met een handig verloop ventiel kun je natuurlijk ook gewoon een autoventiel en een Presta (Frans) ventiel oppompen.

Zijn er nog minpunten aan de Jumbo fietspomp?

Het is geen luxe fietspomp, er zit dus bijvoorbeeld geen barometer op de pomp. Zo kun je niet zien hoeveel bar lucht er in de fietsband zit. Een ander nadeel kan zijn dat je niet gelijk elk ventiel met de Jumbo kan oppompen, hiervoor moet je dan een verloop ventiel gebruiken.

Hoe word de Jumbo fietspomp gemaakt? 

Al sinds de jaren ’70 worden de Jumbo fietspompen gemaakt in Arnhem. De degelijk pompen worden gemaakt door een sociale onderneming waar mensen werken met een verminderd arbeid vermogen. In het filmpje hieronder kun je een kijkje nemen in de fabriek bij Jumbo fietspompen.

Wil je ook zo’n mooie degelijke fietspomp?

Kijk dan eens in ons assortiment bij de Jumbo fietspomp. Heb je nog vragen of advies nodig over de fietspomp? Of benieuwd of je oude Jumbo nog gerepareerd kan worden? We helpen je graag met alle vragen betreft deze fietspomp.

Fietsbanden.com