Fietsbanden kopen, waar moet je allemaal op letten? Wij van Fietsbanden.com weten alles over binnenbanden, buitenbanden, bandenspanning en meer. Met onze jaren ervaring over alle type fietsbanden kunnen we je helpen en adviseren over het kopen van fietsbanden. Maar op Fietsbanden.com geven we je ook veel Tips & Tricks over het kopen van fietsbanden in ons blog.

Hier geven we je een aantal waardevolle tips bij het kopen van fietsbanden.

 1. Fietsbanden maat.
  Dit is natuurlijk het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van fietsbanden. Kijk op de wang (zijkant) van je band voor de fietsbanden maat. Wijk je af van deze maat past de fietsband niet meer op je wiel of de band loopt bijvoorbeeld aan op je spatbord. Dus ga altijd voor de bandenmaat die nu op je fiets gemonteerd is. Het is soms ingewikkeld al die banden maten, dus bij twijfel kun je ook altijd met ons contact opnemen als je twijfelt over een fietsbanden maat.
 2. Anti-lek fietsband.
  Wil je anti-lek fietsbanden kopen? Goed idee als je een hekel hebt aan lekke banden. Bij het kopen van anti-lek fietsbanden moet je weten dat er een hoop verschillende soorten te verkrijgen zijn. Van simpele anti-lek breekerlaag tot dikke anti-lek laag waar nog geen punaise door heen kan prikken. In ons assortiment kun je makkelijk sorteren op prijs en type anti-lek fietsband.
 3. Prijs.
  Er zijn fietsbanden van 12 euro en fietsbanden van 35+ euro, wat is het verschil? Dat zit vaak in merk, anti-lek of niet, kwaliteit, e-bike approved en type fietsband. Heb je een kroegfiets waar je 1km per dag mee rijd? Dan is een basic goedkope fietsband prima. Rijd je dagelijks 20km voor je werk? Dan zijn wat duurdere anti-lek fietsbanden kopen zeker aan te raden. De wat duurdere merk banden zijn vaak beter lek bestendig en de rubbere samenstelling van de fietsband is beter dan de goedkopere variant. Ook gaan de wat duurdere fietsbanden een stuk langer mee dan de budget banden.
 4. Is je velglint nog goed?
  Iets wat vaak word vergeten maar zeer belangrijk is. Je velglint, is die nog goed? Voordat je fietsbanden gaat kopen en vervangen is het verstandig om te kijken of je velglint nog in goede staat is. Een versleten velglint betekend snel weer een lekke fietsband doordat je spaken of scherpe randjes van je velg de binnenband kunnen lek prikken. Bij twijfel altijd vervangen, dat scheelt je een hoop gedoe, tijd en kosten.

Heb je twijfels over een fietsbanden maat, anti-lek fietsband of andere fietsbanden gerelateerde vragen? Neem gerust contact op. We helpen je graag bij het adviseren over fietsbanden.