CST FietsbandenCST banden ook wel bekend als Cheng Shin Tyres is de grootste fietsbanden fabrikant ter wereld. Deze Chinese fabrikant is zeer populair bij fietsenmakers, fietsfabrikanten en consumenten. Maar wij bij Fietsbanden.com zijn ook zeker fan. De kwaliteit is al jaren zeer goed te noemen en in elke prijsklasse is er een CST fietsband te vinden. Wat voor type fietsband je ook zoekt. Van Mountainbike tot oude stadsfiets, CST heeft een fietsband die bij je past.

CST buitenbanden
Een behoorlijk ruim assortiment fietsbanden in veel prijsklassen, kleuren en anti-lek banden. Of je nu dagelijks 30 km naar je werk fietst of alleen een kilometer naar het station, er zit vast iets voor je in het assortiment. Als je een Cortina, Sparta, Batavus of Union fiets hebt, grote kans dat je fiets van fabriek af met CST fietsbanden is afgemonteerd.

CST binnenbanden
CST binnenbanden staan voor kwaliteit en werken met goed materiaal. Goede butyl binnenband die fijn monteert en lucht goed vasthoud in de binnenband. Mocht je een lekke band krijgen zijn de binnenbanden ook goed te plakken. Van kleine 12 inch fietsband tot de grote 29 inch mountainbike binnenband. Ook elk type ventiel, dus CST fietsbanden heeft vast de binnenband voor jouw fiets.

CST anti-lek fietsbanden
In het assortiment heeft CST een aantal verschillende anti-lek fietsbanden. Van basic tot zeer sterke anti-lek band die bijna niet lek kan gaan. Hier onder zie je de verschillende anti-lek lagen waar CST fietsbanden mee werkt. Fiets je bijvoorbeeld elke dag 30 km is het aan te raden om een dikkere anti-lek band te kiezen. Fiets je alleen 500 meter naar een bus station vind je misschien een basic model ook al prima.

Anti lek Level 1: Anti Puncture Layer
Anti-lek level 1 is een simpele, maar prima lekbescherming. Die bestaat uit een extra beschermende laag van 1 mm tussen het profiel en het karkas van de fietsband.

Anti-lek Level 2: 60 TPI
Een CST fietsband word met draden geweven. Hoe meer draden per inch (TPI) een karkas heeft, hoe sterker en lekbestendiger de fietsband is. Een basic band karkas bestaat uit 20 tot 35 draden per inch. Bij anti-lek Level 2 van CST zijn dat er maar liefst 60, wat het een zeer sterke band maakt.

Anti-lek Level 3: Kevlar
CST fietsbanden met anti-lek Level 3 hebben een KEVLAR laag. Deze bestaat uit 1,5 mm KEVLAR vezels. Het materiaal wat ook gebruikt word in kogelvrije vesten. Het worden ook wel ‘supervezels’ genoemd.

Anti-lek Level 4: EPS sport
Ook de racebanden hebben lekbescherming nodig. CST heeft hiervoor een dunne EPS-laag geoptimaliseerd voor racebanden. Zo blijft de fietsband licht en merk je als fietser bijna geen verschil. Behalve dat je minder snel een lekke band krijgt natuurlijk ;-)

Anti-lek Level 5: LDP Laag
Bij anti-lek Level 5 heeft de CST fietsband een zogenoemde 3mm LPD anti-lek laag. Dit is een extra dikke laag van rubber tussen het loopvlak en het karkas.

Anti-lek Level 6: Double Breaker Technology
Niet 1 maar 2 anti-lek lagen, voor dubbel zoveel bescherming. De geweven EPS-laag wordt ondersteund door een anti-lek laag van 1 mm rubber. Geen hele dikke rubberen laag dus blijft de fietsband licht in gewicht en soepel.

Anti-lek laag Level 7: EPS + LDP
Level 7 gaat verder dan ver. Hiervoor combineert CST namelijk drie anti-leklagen. Op zich zelf zijn deze lagen al goede bescherming. Maar allemaal tegelijk in 1 fietsband maakt het de beste lekbescherming die er te krijgen is.