10 september 2018

De beste racefiets buitenbanden

Dat is zeker een goede vraag, wat is de beste buitenband voor mijn racefiets? En zijn die dure racefiets buitenbanden echt beter dan de goedkopere?

Omdat we regelmatig zelf banden monteren en in handen hebben zijn er een paar favorieten. Maar het is niet zo dat de duurste buitenband ook de beste is. Want een van onze favorieten is bijvoorbeeld de Continental Ultra Sport II. Deze buitenband kost bij ons nog geen €20 en is een fijne band om te monteren, heeft goede grip en gaat behoorlijk lang mee. Ook voelt de Continental band zich thuis op gladde asfalt wegen en zelfs op grove fietspaden kan hij perfect uit de voeten. 

Dan de volgende favoriet is de Schwalbe Durano DD, deze racefiets band van Schwalbe is zeker een van de betere buitenbanden op de markt verkrijgbaar. Door zijn dubbele anti-lek laag is deze band niet snel lek te krijgen en ondanks de anti-lek lagen heeft Schwalbe er voor gezorgd dat het niet ten nadeel ging voor de rolweerstand. Een ideale buitenband om vele kilometers mee te maken en je zult niet vaak langs de weg een bandje te hoeven verwisselen.

De laatste favoriet en ook een van de meest verkochte racefiets buitenbanden is de Continental Grand Prix 4000s. Deze vouwbare band is de perfecte band om op te rijden en bij je te hebben als reserve. Onze ervaring is dat de band eenvoudig en fijn te monteren is, ook onderweg. Na deze zomer er na een lange tijd weer op te hebben gereden was de conclusie dat de band plakte aan de weg. Met een goed gevoel pak je elke bocht steeds sneller. Zeer goede grip en perfecte lage rolweerstand.

Dit zijn onze ervaringen en we hopen je hiermee wat meer te hebben geïnformeerd. Mocht je vragen hebben kun je natuurlijk altijd met ons mailen of Appen. 

Fietsbanden.com, de Racefiets buitenbanden specialist

 

 

Terug
De beste racefiets buitenbanden